Elin Jaconelli

Kategori: THOUGHTS

snälla killar

 
 
 
om #metoo-kampanjen ger kvinnor chansen att fundera över (släppa) sin skam så är det också ett tillfälle för män att fundera över sin skuld. även den snälla killen är nämligen en del av problemet. den snälla killen lurar inte i en mörk gränd med kloroform & han håller inte fast en kvinna & våldtar henne, men han exploaterar & objektifierar henne utan att vara medveten om det.
 
förlåt mig, snälla killar, men i den här frågan är det faktiskt helt oviktigt om ni känner er felaktigt dömda. i den här frågan är det vi kvinnor som är viktiga.
 
även den snälla killen har gett sin kompis en rejäl ryggdunk när han har skrutit om hur han lyckades övertala en tjej att "ställa upp" på analsex. även den snälla killen har låtsats ha känslor för en tjej för att få ligga med henne & sedan behandlat henne som avskräde efteråt. det är inte en "riktig" sexualbrottsling utan den snälla killen som daskar en tjej på rumpan på krogen "som en kul grej". det är den snälla killen som tjatar sig till en tjejs snapchat enbart för att be henne om nudes & det är samma kille som visar upp hennes nude för sina polare när hon äntligen går med på att skicka en. hon kände sig utvald & sexig & bilden var enbart för hans ögon, men den blev snabbt allmän egendom. den snälla killen tutar när han kör förbi en tjej som är ute på powerwalk. även den snälla killen tror nämligen att den uppvisningen är för honom. & han menade ju inget illa. det var ju menat som en komplimang. den snälla killen har någon gång sagt åt en tjej att sluta "spela svår" när hon troligtvis inte alls "spelade svår" utan helt enkelt inte var intresserad av honom. typiskt tjejer. de vill ju aldrig ha den snälla killen. den snälla killen våldtar inte, men kan kanske passar på på att göra närmanden när en tjej är lite för berusad för sitt eget bästa. den snälla killen övertalar en tjej att ha sex utan kondom & får sedan panik när hon blir gravid. det är ju hennes ansvar att skydda sig. han gillar inte kondom & förväntar sig helt enkelt att hon ska ha ett alternativt preventivmedel. ett som inte förstör hans upplevelse. för alla vet ju att sex är mannens upplevelse. målet är att han ska få orgasm. hela samlaget går ut på det. om tjejen får orgasm någon enstaka gång så ska hon vara tacksam. vilken gud han är som orkade bry sig om min njutning. den snälla killen tjatar sig till oralsex & kommer i tjejens mun trots att hon bad honom att låta bli. den snälla killen tog sig den friheten eftersom hennes gräns inte var viktig för honom.
 
snälla snälla killar. fundera över er skuld.
 
 
 
 
 

#metoo

 
 
 
för den gången jag fick en hand uppkörd under klänningen av en man på en nattklubb. för varje gång en man har tryckt sig lite för nära när han har gått förbi mig i en trång miljö. för varje gång jag har blundat, bitit ihop & haft sex mot min vilja. gett någon tillgång till min kropp. utan motstånd & protest, men med "NEJ" skrivet över hela mig. "ställt upp" som att tillgång till min kropp är en rättighet. för varje gång det går bra för mig & någon säger att jag får fördelar för att jag är snygg. för att mitt utseende alltid är mer relevant än min kompetens. för varje gång jag berättar att jag pluggar till lärare & någon säger att det är "varje elevs våta dröm". en kvinna som utbildar sig måste påminnas om att hon till syvende & sist ändå bara är ett objekt. för varje blick, komplimang, busvissling & invit som jag inte har velat ha. för varje gång jag har blivit slutshamead. för alla gånger vuxna män "lite skämtsamt" talade om för mina föräldrar hur "farlig" deras lilla dotter skulle bli när hon blev stor. för taxichauffören som tvingade mig att krama honom för att jag skulle få kliva ur bilen. för mannen som hoppade på mig i lund. för alla gånger jag har förminskat, försvarat & förlåtit en mans dåliga beteende. för varje gång en man har köpt mig en drink som jag inte har bett om & förväntat sig mitt sällskap, min tid & helst även min kropp i utbyte. för varje gång jag har blivit kallad för "hora" & "slampa" när jag har gett ett mansego en törn genom att avböja. för mannen som misshandlade & våldtog min mamma. för att jag aldrig känner mig trygg. för att jag aldrig vågar titta upp när jag går förbi en man. för att jag alltid måste ha ögon i nacken. för att jag har lärt mig att jag måste vara på min vakt för att inte bli utnyttjad, tafsad på eller våldtagen. för alla gånger pojkar tafsade på mig i skolan & lärarna ursäktade det med att "boys will be boys". han gör det för att han tycker om dig. som kvinna ska man vara tillgänglig för män. tacksam för uppmärksamhet som man inte ens vill ha.
 
nej, boys will not be boys. boys will be held accountable for their fucking actions.
 
 
 
 
 
Upp