Elin Jaconelli

Kategori: SKINCARE

exuviance

 
 
jag fick den här rengöringen från exuviance av två fina vänner som är lika stora beautyjunkies som jag. exuviance purifying cleansing gel har allt. den är tvålfri, men löddrar ändå rejält vilket gör att den är riktigt dryg. den har en frisk & fräsch doft. lyxigt spa blandat med någon frukt. päron kanske? gott är det i alla fall! huden känns kristallklar & ren när jag har använt den & jag följer alltid upp med dag- eller nattkräm efter då den är effektiv & verkligen rengör på djupet. då kan huden kännas lite torr & behöver återfuktas. jag har använt purifying cleansing gel i några veckor nu & min hud mår prima. jag har fått en liten reaktion i pannan med små plitor, men det får man alltid räkna med när man gör ändringar i sin hudvårdsrutin (särskilt när man byter till en produkt som innehåller aha-syror). jag skulle säga att purifying cleansing gel är lika bra som dermalogica dermal clay cleanser (min förra rengöring som tog slut typ samma dag som jag fick den här). fördelen med purifying cleansing gel är att man inte avlider om man får den i ögonen medan dermal clay cleanser är som att gnugga ögonen med pepparmint...
 
 
 
 
 
 
 
 

dermalogica

 
sedan ett par månader så har jag nästan uteslutande använt dermalogica i min hudvårdsrutin. clarins lotus oil som jag använder som nattkräm är det enda undantaget! & jag måste säga att dermalogica har gjort ett väldigt bra jobb i att städa upp min hud. jag har använt dermal clay cleansing gel morgon & kväll & det är den stora vinnaren av proukterna som jag ha testat. det är en superfräsch, mentoldoftande rengöring som verkligen rengör på djupet. när jag har tvättat mitt ansikte med den så känns det som att huden är sval & kan andas igen & den hjälper till att hålla min hud matt under dagen. jag hoppar faktiskt över ansiktsvatten eftersom jag inte upplever att det gör någonting för min hud. det är bara ett extra steg som inte har någon inverkan på min hud. däremot så hoppar jag ALDRIG över att återfukta. active moist från dermalogica är en lätt, gel-aktig dagkräm som går in i huden direkt & ändå lyckas ge den all den fukt som den behöver efter den rätt så kraftiga rengöringen. doften är lite speciell - föreställ er en blandning av rengöringsmedel, klor & solkräm - men, man vänjer sig vid den! av ren nyfikenhet så beställde jag overnight clearing gel också, men den var alldeles för aggressiv för min rätt så känsliga hud! det är en behandling som ska bekämpa fet hud under natten, men den torkade bara ut min hud & gjorde den röd, prickig & fnasig. det är en lokal behandling som bara ska appliceras på problemområden så jag var kanske för generös, men eftersom min hud reagerade så kraftigt så bestämde jag mig för att sluta med den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blur primer

 
min favoritprimer at the moment: touche èclat blur primer från YSL.
en primer med silkig silikonkänsla & guldflecks. lyxigt värre!
 
 
 
 

aqua-gelée autobronzante

 
 
jag har som bekant dragit ner rejält på mitt solande & solar numera alltid med hög solskyddsfaktor i ansiktet. men, det betyder ju inte att jag inte vill vara brun... så nu experimenterar jag hejvilt med nya brun utan sol-produkter & bus är ju verkligen en gudagåva till oss som känner oss finare med lite färg på kroppen & i ansiktet. biotherm lanserade i vår en bus till ansikte & en till kropp & jag köpte båda. först ut är aqua-gelée autobronzante som är för ansiktet. det är en honungsfärgad, transparent gel med mild doft som jag applicerar istället för nattkräm ett par kvällar i veckan. den är fjäderlätt i konsistensen & känns därför fräsch att ha på sig nattetid då den inte klibbar eller färgad av sig på sängkläderna... dagen efter så vaknar jag med en väldigt naturlig & fräsch färg. det är ingen wow-fuskbränna utan mer en lätt solkysst effekt. om jag vill ha djupare färg inför något särskilt tillfälle så väljer jag en av mina mer intensiva bus-produkter, men för vardagsbruk är aqua-gelée autobronzante perfekt! man får generösa 50ml för 250 kronor & produkten kommer i en sleek, diskret guldglittrig glasflaska med pump.
 
 
 
 
 

 

rakt ner i soptunnan

 
 
det är väldigt sällan som jag dissar produkter rakt av, men i det här fallet finns det verkligen ingenting positivt att säga. jag fick the body shop camomille gentle eye make up remover av min lillasyster för att hon inte gillade den. jag tänkte att det hade något att göra med att hon bär linser & har extra känsliga ögon, men där hade jag fel. detta är verkligen ren skit. det händer nästan aldrig att jag slänger produkter. det finns alltid någon som vill ta över smink eller skönhet som jag själv inte trivs med. men, den här flaskan åkte rakt ner i soptunnan efter några misslyckade försök att få bort ögon make up med den. den är extremt rinnig i konsistensen, svider i ögonen & lyckas inte få bort ens en gnutta av mitt smink. jag skulle lika gärna kunna doppa en bomullspad i vatten. det hade varit lika effektivt. & då hade det åtminstonde inte svidit i ögonen. jag förstår inte ens hur den här har tagit sig in i sortimentet.
 
 
 

brightening make-up base

 
 
vet ni vad min vinterglåmiga hy mår bra av? en morgonrutin som tillför både fukt & lyster! på vintern är jag extra noggrann med att använda en rengöring som är mild. det får inte strama när jag har tvättat av ansiktet! om huden känns riktigt blek & trist så peelar jag den med en peeling som har riktigt små peelingkorn som inte irriterar. jag använder inte alltid ansiktsvatten, men när jag gör det så är det ett som är skonsamt & som inte torkar ut. jag väljer ansiktskräm efter humör, låter den sjunka in ordentligt & avslutar sedan med en primer med ljusreflekterande pigment. cellular performance make-up base från sensai by kanébo är en primer som ser ut som flytande pärlemor. den gör huden klar & ljusar upp den med ett stänk av silver som ger det där välbehövliga glowet!