Elin Jaconelli

Kategori: MILANO 2017

mamma rosa

 
 
 
eftersom vi var på parmiddag på fredagen & hade en mer chill kväll på lördagen så ville vi ha en riktig date night sista kvällen i milano. wining & dining, baby. neven hade bokat bord på osteria mamma rosa där vi började med rosé & bruschetta följt av en 4-rättersmiddag & en flaska vitt. i italien är många menyer uppbyggda så att man äter en förrätt, två mindre huvudrätter & sedan dessert. gissa om två gourmander som vi var lyckliga över att få beställa två huvudrätter var!? vi valde båda seafood-tema med fiskcarpaccio till huvudrätt, pasta med scampi i tomatsås till första main course, havsaborre med purlolök & potatis till andra main course & sedan en läskande frisk citronsorbet. italiensk mat måste vara det godaste köket jag vet. pasta, pizza, kötträtter, bröd, gelato & allt som jag tycker om.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

milano domenica

 
 
söndagen i milano måste gå till historien som en av de bästa söndagarna någonsin. jag vet inte hur många gånger under dagen som jag & neven tittade på varandra & sade "fattar du hur bra vi har det?". vi unnade oss en lång sovmorgon, vaknade upp till strålande sol, åt frukost på rummet & hoppade sedan på metron in till city. vi hade hört att allt i milano håller stängt på söndagar, men det var helt fel. några enstaka butiker hade stängt, men det mesta var öppet & det var massor av folk i rörelse. vi slog oss ner i solen på en uteservering vid duomo & satt där i några timmar & drack öl & spritzers. sedan strosade vi lite i stan i sommarvärmen, åt paninis to go, gelato & friterade bakverk med nutella & socker. det var helt underbart att känna solen värma mina bara ben & jag längtar redan efter nästa semester. travel is life! the only thing you buy that makes you richer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

milano sabato

 
 
i lördags var det milanoderby. inter & milan möttes på san siro & det var min första stora fotbollsmatch. men, absolut inte den sista! det var så mäktigt. tänk er stämningen när 80.000 fans samlas på en arena. så häftigt. jag var mållös redan innan avspark. då hade inter & milan varsin kortsida med häftiga tifon & hela arenan gungade när alla stämde upp i c'è solo inter. wow. inter gjorde två mål i första halvlek & vi var säkra på vinst, men i andra halvlek reducerade milan & i 97:e minuten lyckades de kvittera till 2-2. neven var superbesviken, men jag var bara glad över att ha fått se en match med mycket action & många mål. icardi har varit min favorit i inter sedan neven introducerade mig för laget & han växte ännu mer i mina ögon när jag fick se honom spela i verkligheten. vilken krigare! nu vill jag åka & kolla fotboll om & om igen. den italienska fotbollskulturen är så trevlig. när vi promenerade till arenan på förmiddagen så slöt massor av andra fans upp & så promenerade man i samlad trupp, drack öl & åt paninis tillsammans med motståndarlagets fans innan match. inga konstigheter. & väl inne på san siro var det ett sjukt tryck. en riktigt häftig upplevelse & helt omöjligt att beskriva. 
 
efter matchen blev det en tidig middag på hotellet. lite chark-godsaker, thaisallad & tortillas samt wine spritzers. alla drack de här orangea drinkarna i milano så vi ville inte vara sämre. efter middagen bytte vi om & åkte in till centrum där det blev en shoppingrunda, gelato & några glas prosecco på en uteservering medan vi tittade på folk. på vägen tillbaka till hotellet så plockade vi upp en quattro stagioni från den lokala pizzerian som vi åt i sängen framför en film & sedan somnade jag i nevvis famn. min skatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

milano venerdì

 
 
det var en trött duo som landade i milano i fredags. vi åkte hemifrån mig runt 02 för att ta oss till kastrup där vårt plan lyfte 07.00. vi tog båten över till helsingör, men där var alla tågen inställda så vi fick ta ersättningsbuss därifrån till en an annan station & hoppa på tåget till kastrup där. jag var livrädd att vi skulle missa planet, men vi hann! ingen av oss sov innan vi åkte så vi missade en hel natts sömn vilket faktiskt gör sig påmint fortfarande. känner mig sjukt jetlag.
 
när taxin släppte av oss utanför hotell meliá så kände jag den där wow-känslan som man hoppas att man ska få uppleva när man kommer till ett hotell. superfin entré, receptionen var superlyxig med en stor marmortrappa & kristallkronor & vårt rum var helt perfekt med mycket speglar, marmor & fantastisk utsikt. vi fräschade till oss & tog metron till centrum där vi åt lunch vid storslagna katedralen duomo, strosade, åt gelato & bara njöt av att vara där. gud, vad jag älskar italiensk gelato. jag åt en varje dag. pistasch är min favoritsmak!
 
på kvällen mötte vi upp två vänner & åt en god middag tillsammans med dem. en riktigt italiensk sådan med buffelmozzarella, bruschetta, skaldjursrisotto, canolli, många glas vin & lite limoncello. fantastiskt trevligt & risotton var himmelsk. mjuka riskorn med en hård kärna & en lätt buljong med bläckfisk & blåmusslor. mamma mia!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upp