Elin Jaconelli

Kategori: INTERIOR

dreamy summer nights

 
 
storstädade, tvättade handdukar, sängkläder & var min alldeles egna hemmafru igår & då är det alltid kul att ha något nytt att ställa fram som belöning när man är klar... jag älskar yankee candle doftljus så jag köpte fräscha "moonlight" till badrummet med träiga noter, bambu & bergamott samt ett lite sötare till mitt sovrum/vardagsrum. även "dreamy summer nights" har träiga noter, men där har man även tillsatt vaniljstång & heliotrop så det doftar verkligen sommarnatt. ni hittar dem HÄR.
 
 
 
 
 
 
 
 

mi casa

 
 
jag fick nycklarna till min första egna lägenhet den 8:e juni. detta är första gången som jag bor ensam. det låter lite konstigt  att aldrig ha bott själv när man är 27 år gammal, men när jag tänker efter så flyttade ju de flesta som jag känner ihop med någon direkt när de flyttade hemifrån. även jag. detta är den perfekta lägenheten för mig. en etta på 37 kvadrat i ett område som jag gillar. jag har inte bott här så länge, men jag trivs redan så himla bra. jag är inte färdig i hallen & i köket, men sovrum/vardagsrum känner jag mig 100% nöjd med. det är fräscht, men har ändå den personliga touchen som är så viktig i ett hem!
 
 
 
 
 
 
 
 

the noir

 
 
visst blir städningen roligare när man inte bara STÄDAR utan samtidigt gör en mini-make over? att städa badrummet är supertråkigt, men jag har hygienpanik så jag måste alltid ha nystädat där inne & städar nog oftare än vad jag kanske hade behövt... till min senaste städning köpte jag en ny badrumsmatta & en ny uppsättning handdukar i svart. vi köpte nya handdukar i ljusgrått i samband med flytten, men det är ju praktiskt att ha ett set till så att man slipper plocka fram sina gamla fula när det är tvättdags... letade som en tok ute på väla efter helsvarta handdukar, men det fanns ingenstans. polly tipsade mig om att titta på jysk & där fanns det! bra pris också! doftpinnar & doftljus är måsten i badrummet tycker jag. jag vill inte att mitt badrum ska dofta kliniskt (skurmedel, WC-duck, klor) utan jag vill att det ska dofta rent & fräscht & ändå kännas som ett trevligt rum där man vill sminka sig eller ta ett långt bad i en skön atmosfär! rituals doftpinnar i doften "under the figtree" passar perfekt i ett badrum. det är en frisk, men ändå varm & inbjudande doft av fikon. & så gillar jag att förpackningen är svart! för tillfället vill jag ju ha svarta detaljer rakt igenom! jag vill VERKLIGEN köpa rituals gigantiska doftljus också, men det tar emot att lägga 425 kronor på ett ljus (även om det brinner i 70 timmar). får nöja mig med ett litet "black oudh"-doftljus så länge! det är en maskulin & träig doft. tvålen från savone de marseille köpte jag mest för den snygga förpackningens skull. tvålen i sig är faktiskt ingen höjdare. den är skonsam för huden med sina vegetabiliska oljor & naturliga glycerin, men doften av svart te är ingen wow-upplevelse. men, jag kan ju fylla på med vad jag vill när den är slut!
 
 
 
 
 
 
 
 

mina konstverk

 
 
jag har alltid tyckt att koraller är väldigt fina inredningsdetaljer så jag klickade hem två fina från ZARA HOME att ha i hallen: en kudde att ha i den lilla ta-på-sig-skorna-fåtöljen & en stor prydnadskorall på en plexifot som gör sig fin på skänken. som ni ser så har jag även en crush i att samla vackra saker i arrangemang. jag blir glad när jag ser mig omkring hemma & mina favoritsaker står i små grupper som mina högst personliga små konstverk!
 
 
 
 
 
 
 

champagne candles

 
 
det finns alltid minst ett yankee candle hemma hos mig. jag älskar doftljus & kan aldrig få nog! mitt senaste köp var doften winter glow som var perfekt att ha tänt i december & min favorit för året runt är soft blanket. jag tycker att yankee candle gör väldigt hemtrevliga dofter. de doftar mycket & länge & sprider alltid en viss känsla i rummen. nu skulle jag vilja prova voluspa också. de har lite "mognare" & mer sensuella dofter & ljusen i sig är ju fantastiskt fina! crisp champagne är riktigt trevlig så det blir antingen den eller champagne rose.
 
 
 
 
 
 
 
 
// HÄR
 
 
 
 

twinkle twinkle

 
 
jag har köpt världens finaste julstjärnor på haga hem. jag skulle egentligen inte köpa något julpynt i år (vi flyttar ju i mellandagarna), men dessa ser jag fram emot att plocka fram flera jular framöver. de är krämfärgade med fint glitter i silver, rosa & grönt & så har de tofsar längst ner. lyckades till & med matcha dem med min amaryllis. stod & valde mellan röd & vit, men när den blommade ut så var den rosa!