Elin Jaconelli

Kategori: HAIRCARE

perfect 4 platinum

 
jag fick lite lätt panik när jag fick höra att min favoritserie från pureology skulle utgå från sortimentet. supersmooth schampo & balsam har inte funnits i butik på flera månader & nu verkar de vara svåra att hitta online också. så himla typiskt när man har fått en favorit (ni kan läsa min recension på super smooth-serien HÄR)! men, eftersom den serien var det bästa jag någonsin provat så ville jag ändå fortsätta med pureology. jag har fått förtroende för märket & valet föll på perfect 4 platinum - en serie för blont/blekt/slingat hår som ska rengöra skonsamt & göra håret mjukt & följsamt utan att missfärga det. 
 
thank you lord för att den här uppsättningen är lika bra som super smooth. jag är gladast i stan! man ska inte döma en bok efter sitt omslag för pureology's produkter ser verkligen skittråkiga ut, men de är mirakel för håret! perfect 4 platinum schampo är ett effektivt & drygt schampo som gör min hårbotten 100% ren & hela håret sådär schamporeklamsluftigt ända in i rötterna. det är inte ett silverschampo, men det är ljusblått & innehåller alltså inga varma pigment som kan missfärga håret. balsamet är krämigt som smör & en liten klick räcker för att göra mina längder silkesmjuka - på riktigt. jag har ett hår som är grovt & naturligt frizzigt & dessutom blekt så det krävs ett balsam av toppklass för att tämja det.
 
jag förstår inte varför inte pureology får mer uppmärksamhet. produkterna är så jävla bra. perfect 4 platinum-duon finns HÄR.
 
 
 
 
 

invisible oil

 
bumble & bumble hairdresser's invisible oil är en liten orange plastflaska med pump som går loss på sanslösa 455 kronor. det är alltså inte en produkt som man bara spontanköper, men eftersom jag hörde & läste så himla många hyllningar så kände jag att den var värd en chans. bumble & bumle är ett märke som är väldigt stort i USA, men förhållandevis okänt för oss i sverige då det nästan inte finns att få tag på. sephora har en del av soritmentet (om man har turen att ha en sephora i närheten). jag klickar hem mina b&b-grejer på eleven. det kommer jag att göra i fortsättningen också eftersom de gav mig kanonservice när jag kontaktade deras kundservice i samband med att min hårolja hade läckt ut i mitt paket. två tummar upp från en service-nörd som jag!
 
hairdresser's invisible oil beskrivs som en ljuvlig hårolja som ska ge näring till håret & göra det glansigt men ändå fjäderlätt. det låter ju som en dröm om ni frågar mig. den ska tämja, reda ut, redcuera frizz, mjukgöra & stärka (betyder inte all dessa fancy verb samma sak?). pumpen doserar perfekt (jag jämför i synnerhet med moroccanoil-flaskorna där man får ut en halv liter i varje pump & måste smeta av all överflödig olja på armarna innan man ens vågar ta sig i håret), oljan är lätt i konsistensen & gör håret underbart lent när man arbetar in den i nystylat hår. den doftar riktigt gott också! jag föredrar dock den som mjukgörande & glansgivande finishingprodukt framför att använda den som leave in-produkt i fuktigt hår. den känns tyvärr lite för "oljig" för att sjunka in i håret när man applicerar den i fuktigt hår & då ser håret lite flottigt ut i rötterna när det torkar med olja kvar "utanpå" hårstråna.
 
 
bra hårolja? absolut! värd 455 kronor? nja. det finns andra håroljor med mindre löjeväckande prislappar som är lika bra! plus i kanten för att den inte missfärgar blonda hår & för att den faktiskt känns lite kul när man nu har provat sig igenom de flesta konkurrenterna på marknaden. bumble & bumble hairdresser's invisible oil finns HÄR.
 
 
 
 
 
 
 

dryspun

 
 
till alla er som frågar om mina lockar:
när jag vill få mitt nylockade hår avslappnat & busigt så är detta spray från bumble & bumble hemligheten! 
thickening dryspun finish är ett strukturspray som ger lockarna definiton samtidigt som de blir fylliga & vilda.
det gör inte håret stelt som vanligt hårspray utan håret får behålla sin stuns & sin luftighet.
ni hittar bumble & bumblesephora eller HÄR.
 
 
 
 
 

min hårvårdsrutin

 
 
jag har aldrig haft en komplett hårvårdsrutin från ett & samma märke utan hittar favoriter från flera olika märken & skapar en rutin som är anpassad efter just mina behov & önskemål. det funkar för mig! ni hittar länkar till alla mina favoriter längst ner!
 
 
för tillfället använder jag schampo & balsam från pureology, men jag tycker även att davines schampon & balsam är fantastiska! jag använder ett silverschampo från fudge en gång i veckan som jag låter verka i 10-15 minuter. det är himla effektivt! att hitta ett schampo & ett balsam som passar ens hårtyp är a & o för att styligen ska bli bra. för mig är det viktigaste att mitt hår inte tyngs ner utan att det känns lätt & luftigt i hårbotten samt att längderna känns vårdade & mjuka.
 
efter duschen använder jag alltid en leave in-produkt för att dämpa frizz & för att göra håret glansigt. jag varierar mellan l'anzas neem plant silk serum (som doftar godis) & davines oi all in one milk som är en universalprodukt i sprayform (den doftar mer unisex-fräscht). den senast tiden har jag använt davines oi all in one milk mest eftersom den är lite lättare i formulan & för att doften är ren perfektion! om ni gillar multifunktionella produkter som doftar dyrt frisörbesök så måste ni testa den! lanzas neem plant silk serum har jag mest använt till att reda ut min lockar. jag borstar alltid ut håret när jag har lockat det & då blir lockarna snyggt relaxed, men tyvärr lite flygiga & då slätar serumet ut. en liten detalj är att jag alltid plattar håret innan jag lockar det. plattången ger varje hårstrå en glansig finish som ingen locktång i världen lyckas med! sedan lockar jag bara "mitten"av håret. jag lockar inte hårbotten eller topparna eftersom jag vill att mina lockar ska vara lite vilda! jag lockar allt hår bakåt - utom "luggen". håret framme vid ansiktet lockar jag framåt. det både låter & känns helt fel, men det är med den metoden man får den där glammiga hollywoodlooken!
 
jag avslutar min styling med  paul mitchell extra body firm finishing spray. jag är extremt kräsen när det gäller hårspray. doften måste vara klockren & jag vill helst ha hundraprocentig stadga kombinerat med en lätt & luftig känsla (realist javisst). krispigt hår är ju som bekant ingen höjdare...  även l'anza har ett spray som är toppen: healing style dramatic f/x. det håller vilken frisyr som helst på plats, men tyvärr så är flaska så dumt utformad att öppningen korkar igen mellan varje användning. ett hårspray är kanske för effektivt när det limmar igen sin egen behållare?
 
 
min hårvårdsrutin är inte mer avancerad än så. ibland toppar jag det hela med ett glansspray från kevyn murphy. mest för att det doftar så gott! det heter shimmer.shine & guldpartiklarna i den något oljiga basen gör sig extra fina nu när jag är blond! moroccanoil har jag lagt på hyllan eftersom jag upptäckte att arganolja missfärgar mitt hår. ett märke som jag är väldigt nyfiken på, men som jag aldrig har provat är bumble & bumble. jag ska köpa på mig ett par produkter när jag besöker sephora nästa gång!
 
 
 
 
 
pureology schampo & balsam, HÄR / davines schampo & balsam, HÄR / fudge silverschampo, HÄR / l'anza silkesserum, HÄR
davines all in one milk, HÄR / paul mitchell hårspray, HÄR / l'anza hårspray, HÄR / kevyn murphy glansspray, HÄR
 
 
här hittar ni mina mer detaljerade recensioner till några av produkterna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

neem plant silk serum

 
 
 
 
ut åkte moroccan oil-oljorna som missfärgade mitt hår (blondin + arganolja = brassy) & in kom min gamla favvo från l'anza:
healing strenght neem plant silk serum. det är ingen olja utan ett serum vilket gör den lättare & 100% missfärgningssäker! puuuh!
jag applicerar den i nytvättat hår, innan föning, efter föning, efter plattning, för ett separera lockar, innan jag går & lägger mig, för att ge glans åt min hästsvans...
ni fattar va? jag använder den till allt. toppenbra produkt som doftar AMA-HA-ZING!