Elin Jaconelli

Kategori: HAIRCARE

minu

 
 
om ni vill ha en superbra, dryg hårinpackning som gör håret riktigt silky soft så måste ni prova minu hair mask från davines! bästa inpackningen som finns! ni hittar den HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fanola

 
 
nästa vecka ska jag till frisören & fixa utväxten & klippa topparna. jag har gått två månader längre än jag brukar så det behövs verkligen! älskar när mitt hår är nyslingat & riktigt blont!
 
förr använde jag silverschampot från fudge, men upplevde att det var lite för effektivt. vissa av mina slingor blev ljuslila! jag vill ha en riktigt kall ton, men inte så kall att håret ser silvrigt eller lila ut! klickade hem fanola no yellow schampoo istället som håller håret kallt utan att det slår över i en oönskad lila nyans! jag upplever inte att det sliter så mycket som fudge heller. när jag tvättade håret med fudge så kändes det alltid lite poröst efteråt, men det upplever jag inte med fanola! ni hittar det HÄR för en relativt billig peng!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

essence absolue

 
 
vi fortsätter med shu uemura-recensionerna... jag kan faktiskt inte föreställa mig att jag någonsin skulle vilja byta till något annat märke för dessa produkter har imponerat enormt mycket på mig! essence absolue är en av shu uemuras storsäljare. det är en riktigt tjockflytande oljecrème med doft av kamelia som man kan applicera i nytvättat hår som en reparerande leave in samt använda som glansgivande stylingprodukt i torrt hår. den gör håret suuupermjukt & doften sitter i länge.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

cleansning oil shampoo

 
 
jag har som bekant gått över helt till shu uemura-hårvård & mitt hår har aldrig mått bättre! the shampoo of my choice är deras cleansing oil shampoo gentle radiance cleanser. det är inte ett oljeschampo som namnet antyder utan ett vanligt schampo som bara gör håret extra mjukt. jag använder två pump till mitt långa hår & det rengör effektivt samtidigt som det respekterar balansen i hårbotten & håller håret rent länge. den friska doften av vita blommor håller i sig i flera dagar också! ni hittar det HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

satin design

 
 
jag har länge haft ett dilemma när det gäller mitt hår... mina lockar får ingen bra form om jag inte använder en stylingprodukt som ger stadga, men jag vill helst inte använda strukturgivande produkter eftersom jag gillar när håret känns mjukt & nytvättat. ni fattar va?
 
men, i shu uemura satin design polishing milk har jag hittat räddningen! det är en trögflytande mjölk som man kramar in i nytvättat hår. håret blir supermjukt när man fönar det, men när man sedan lockar det så märker man att produkten har gett håret den där finishen som gör det formbart. lockarna får fin stuns & håller i flera dagar även om de naturligtvis blir slappare för varje dag. men, jag gillar när man har sovit på lockarna i en natt eller två så att det får den där rockiga looken.
 
satin design kommer i en praktisk pumpflaska & doftar... gott? enkelt. inget konstigt utan bara så som man vill att ens hår ska dofta. finns HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 

sheer lacquer

 
 
om ni är ute efter ett ultralätt hårspray som bara ger lockarna lite stuns & dämpar flygiga småhår utan att göra håret krispigt så måste ni prova sheer lacquer från shu uemura! om man vill slicka upp håret i strama svansar så är ett blötare spray med mer stadga bättre, men som slutfinish på "färdiga" frisyrer är sheer lacquer fantastiskt! håret får behålla sin mjuka känsla & får bara den där sista touchen som gör att stylingen håller.
 
shu uemura sheer lacquer finns HÄR! mitt nya favvo!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

shu uemura

 
 
när mitt silverschampo från fudge tog slut så köpte jag ett skonsamt silverbalsam från shu uemura istället (tillsammans med en hel uppsjö av andra shu uemura-produkter som jag också lovar att recensera). jag hade ju som någon form av mål för 2018 att bli snällare mot mitt hår & min hud & color lustre "cool blonde" är ett balsam som underhåller den kalla tonen i håret utan att slita som ett vanligt silverschampo. jag låter det tjocka balsamet verka i minst en kvart & eftersom det är så milt så behöver man aldrig oroa sig för att nyansen ska slå ut det blå eller lila hållet även om man har i produkten länge! det ser mörkt ut när man kramar ut det från tuben, men det är alltså väldigt milt. när man sköljer ur balsamet så känns håret starkt & inte alls sådär poröst som man kan uppleva med silverschampon!
 
shu uemura color lustre "cool blonde" finns HÄR.
 
 

 

 

 

 
 

iceblonde

 
 
nu är detta förvisso en peruk, men wow, vilken fin blond färg. lyxigt isblond utan att dra åt blått eller grått & med den perfekta fadade utväxten som är riktigt mörk i botten. stoppar den här i minnet & plockar eventuellt fram den vid mitt nästa frisörbesök!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

oval dressing brush

 
 
jag köper dyrt smink, nya kläder & skor varje måndag & unnar mig frisörbesök, salongsnaglar & fillers. men, jag har haft samma hårborste i över 5 år. jag lovar er att 80% av piggarna hade trillat av & jag var ändå för snål för att köpa en ny. snacka om att att ha sämst prioriteringar i nordvästra skåne... jag minns när erika stod vid mitt sminkbord i gamla lägenheten & skrattade ihjäl sig över min risiga borste: hela bordet är fullt av chanel, bobbi brown & marc jacobs, men du du kan inte lägga pengar på en ny borste!!! nu har jag äntligen köpt en ny i alla fall: en oval med mjuka strån från GHD, som är både snygg & riktigt bra. fucking finally säger jag bara... nu kanske till & med erika vågar låna den.
 
oval dressing brush från GHD finns HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ouai

 
 
dessa produkter från ouai är mina hårfavoriter i höst! flaskorna är så snygga & innehållet är verkligen magi för håret!
 
HAIR OIL: jag upplever många oljor som syntetiska & att de bara lägger sig som silikonskikt på håret. det döljer visserligen frizzet, men ingredienserna vårdar inte utan torkar snarare ut. men, med den här oljan känner man att håret får både glans & näring. doften har den där bekanta nötiga sötman som är karaktäristisk för håroljor, men den har också en svagt blommig ton som känns väldigt fräsch! _HÄRIFRÅN
 
WAVE SPRAY: detta är min go to-stylingprodukt! jag använder den till allt! när mitt hår är nytvättat så sprayar jag ett par pump i min bena för att den ska hålla sig på plats när jag har fönat håret. jag har virvlar som gör att det är omöjligt att få till en mittbena om jag inte använder någon form av stylingprodukt. benan stannar där den ska utan att håret blir krispigt. jag använder den i mina vågor för att skapa lätt textur. det absolut bästa jag använder den till är att spraya den i hela håret när jag ska sätta upp håret när det fortfarande är blött. om jag tvättar mitt hår & inte orkar styla det direkt utan vill svänga upp det i en knut så håller sig uppsättningen stram & slät när jag har sprayat i wave spray först. om jag inte gör det så tar det inte många minuter innan håret börjar att torka & babyhåret börjar locka sig vid öronen & i nacken. _HÄRIFRÅN
 
 
 
 
 
 
 
 

precious oil

 
 
jag blir aldrig besviken på pureology. provade schampo- & balsamduon från precious oil-serien efter att ha älskat inpackningen från samma serie. de doftar precis som man tänker sig att hårprodukter med "oil" i titeln ska dofta. fräscht, men sött & lite nötigt. både schampo & balsam är krämiga i konsistensen & man får ett härligt hår efter tvätt. ren hårbotten & mjuka längder. pureology träffar alltid mitt i prick för mig!
 
 
 
 
 
 
 

white platinum

 
 
jag Ä L S K A R silverschampot från fudge (recension HÄR), men det sliter på mitt hår att använda det för ofta. jag tvättar mitt hår 1-2 gånger i veckan & använder silverschampo nästan varje gång. ibland blandar jag silverschampo med mitt vanliga schampo för att bara fräscha till tonen & ibland masserar jag in en rejäl klick i håret som jag låter verka i hela 20 minuter. så effektivt, men knappast skonsamt. jag har fått för mig att jag vill ha riktigt långt hår igen (som när jag var svarthårig), men det är svårare när man är blond. ska i alla fall försöka att låta mitt hår vila från silverschampo varannan gång jag tvättar det & köra en lätt tonande inpackning då istället. revlons färgbomber fräschar upp hårfärgen samtidigt som den vårdar. jag har 1002 white platinum som är ljuslila i färgen. ett lite skonsammare sätt att underhålla mina kalla längder. ni hittar den HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upp