Elin Jaconelli

Kategori: DAILY UPDATE

mammas historia

 
 
jag har haft en inre stress i flera månader som jag inte blir kvitt. jag är en människa som brukar må bra & känna mig balanserad, men sedan ett halvår tillbaka har jag inte känt mig som mig själv. nu har mannen som misshandlade & våldtog min mamma flyttat in 200 meter från min lägenhet & det har fått mig ännu mer ur balans. jag ser honom var & varannan dag. påminns om vad han utsatte henne för. hur han förstörde henne. mamma blev nekad kontaktförbud när hon ville förnya det. han hade ju varit en duktig pojke & inte försökt kontakta henne under tiden som han faktiskt hade kontaktförbud. därmed ansåg man inte att det fanns skäl att förlänga det.
 
jag raderade inlägget nedan för en tid sedan. jag skrev det den 22/8 2014 när HD hade publicerat en artikel om domen. fyra år för våldtäkt & tortyr mot sambo. misshandel & våldtäkt med tortyrliknande & perversa inslag. allting kommer ikapp en. man kan inte fly. det finns ingenting jag kan göra. han är fri att bo där han vill. i samma stad som mamma. på samma gata som mig. man är säker på att man har gått vidare, men så ser man ett ansikte & förflyttas med ens tillbaka till 2014 då allting hände.
 
 
 
 
från 22/8 2014:
 
jag vet inte hur jag ska börja. ni kan börja med att läsa den HÄR artikeln i helsingborgs dagblad
 
artikeln handlar om min mamma. offret är min mamma. offret som blev fastbundet, slaget, våldtaget, knivskuret & torterat en hel natt. det var min mamma.
 
hon trodde inte att hon skulle överleva. efter många timmars tortyr så lyckades hon slita sig loss & sprang för sitt liv. hon flydde ifrån sitt hem i en morgonrock som var täckt av levrat blod. hon flydde hem till en granne som hjälpte henne att ringa polis & ambulans. polisen grep gärningsmannen på plats & ambulansen förde mamma till sjukhus. hon var säker på att hon skulle dö den natten. gärningsmannen; hennes sambo sedan ett par år tillbaka & en man som varit en del av familjen, hade gjort det klart för henne. "du kommer inte att komma levande härifrån." rädslan. "jag är inte riktigt färdig än. näsan är fortfarande inte krossad." han kom på natten & misshandlade henne mycket grovt. han våldtog henne & tvingade henne att dricka sprit. "det ska se ut som ett självmord." sa han medan han tvingade henne att dricka av vodkan. han tog i så hårt att glasflaskan spräckte hennes läpp. han plockade fram hennes finaste matlagningsknivar & stack henne i fötterna & i buken. skar metodiskt från bröstkorgen & ner till byxlinningen. hon bad för sitt liv. min lilla mamma bad för sitt liv medan hon låg i en pöl av sitt eget blod, men han bara fortsatte. min mamma. som har gett mig liv & som är så full av kärlek.
 
hon bad honom att sluta, men han fortsatte tortyren under flera timmar. när han tog en rökpaus så talade han om för henne att hon fick lov att ringa ett samtal. "alla som har fått dödsstraff får ringa ett sista samtal." hon ringde till mig. jag låg & sov så jag svarade inte. herregud, jag svarade inte. jag hatar honom för att jag alltid kommer att få leva med att jag inte svarade. men, det var kanske ödet. vem vet vad han hade gjort mot henne om han hade hört att jag svarade. vem vet vad som hade hänt om jag & min sambo hade varit där innan polisen? jag tänker på det varje dag & jag hatar honom med varje cell i min kropp.
 
det var en söndagsmorgon. söndagen den 1e juni. sommarens första dag. jag vaknade till & såg att jag hade ett missat samtal från mamma, men reflekterade inte över det utan somnade om. när jag skulle stiga upp någon timme senare så ringde min storebror & jag svarade. "mammas sambo har misshandlat henne. hon ligger på sjukhus." jag gick upp, klädde på mig & åkte till sjukhuset som i en dimma. vi fick sitta i väntrummet på akuten i flera timmar utan att få någon som helst information & min stora rädsla var att hon kanske hade blivit hjärnskadad. tänk om han har slagit henne så hårt att hon aldrig mer blir sig själv igen? när mitt tålamod tog slut så lyckades jag lura vårdpersonalen att jag var doktor jaconelli & fick på så vis komma in. jag kände att jag måste. mamma ska aldrig tro att hon är ensam.
 
jag talade med en läkare på akutvårdsavdelningen som skickade mig vidare till gynakuten. då vändes min värld upp & ner. jag förstod att det var något vidrigt som hade hänt. det var inte bara ett bråk. det var inte ett gräl som gått överstyr & en arg handflata som höjts. min mamma hade blivit hämtad av ambulans & befann sig på gynakuten på helsingborgs lasarett. hon hade blivit våldtagen under perversa former, som rätten & pressen senare beskrev det.
 
när jag kom in på avdelningen så såg jag ingen personal. jag var redo att bryta ihop, men var samtidigt fokuserad. dörren till mammas rum stod öppen på glänt & jag såg hennes hår. huvudändan på sängen stod vänd mot korridoren & jag kunde se hennes svarta lockar flyta ut över kudden. jag var lättad över att jag hade hittat henne, men lättnaden gick snabbt över i stor panik.
 
vackra mamma. hon såg så liten ut mellan de vita lakanen. änglalik trots att han hade misshandlat henne till oigenkännlighet. hennes smala ansikte var svullet & täckt av levrat blod. blod som hade torkat in i huden & blivit mörkbrunt & krispigt. tussar av hennes hår låg omkring henne i sängen. han hade hållit henne i håret & dunkat hennes ansikte i spisen. hon grät när hon såg mig. hon hade väntat på mig & mina syskon. längtat efter oss. hon drog upp särken & visade det långa skärsåret, lät en fot titta fram under täcket & visade de färska stygnen. "han ville döda mig, elin. han hade bestämt sig för det. det enda jag kunde tänka på var att stå ut. att överleva. annars hade inte noah haft någon farmor. ni hade inte haft någon mamma." hon var omtöcknad. chockad. berättade korta delar av vad som hade hänt. "han band fast mig." "han våldtog mig." "han höll fast min bröstvårta & sa att han skulle skära av den." "han dukade fram alla knivarna." "han slog så hårt. om & om igen." "han slutade aldrig." jag satt på sängkanten & höll hennes hand & hade gått sönder inombords. hur skulle mamma kunna leva med detta? skulle hon ens vilja leva med det? skulle hon orka?
 
en sjuksköterska kom in i rummet. mamma ville kissa innan gynundersökningen påbörjades så jag följde med henne in på toaletten. men, jag ville inte att hon skulle bli chockad när hon såg sig själv i spegeln så jag förklarade för henne att hennes ansikte inte var sig likt. vi rullade droppet över golvet & stängde in oss på toaletten. det gjorde ont när hon kissade. ont i underlivet, ont i bröstkorgen, ont i själen. hon var svag & samtidigt så stark. som en soldat som nyss kommit hem från krig. jag hämtade mina syskon. vägen från väntrummet tillbaka till mammas rum kändes evighetslång & jag förklarade för mina syskon vad om hade hänt. att mamma var väldigt illa däran. emma bad mig att sluta. hon ville inte höra mer. jag ringde till min sambo. han blev rasande & i samma sekund så öppnade himlen sig i ett stort, grått regnoväder. jag var säker på att gudarna visste vad de gjorde precis just då. när jag, joel & emma kom in till mamma så bröt emma ihop. hon föll ihop på en stol & grät förtvivlade tårar. lilla hjärtat. joel fylldes med hat. vi hade alla samma tankar: hur ska rättvisa någonsin kunna skipas? har han för alltid förstört mammas förmåga att lita på människor? kommer hon att våga återvända till sitt hem? kommer någonting någonsin att bli sig likt? för någon av oss?
 
den gynekologiska undersökningen genomfördes. bevis säkrades. jag stannade i rummet tills magen vände sig & jag blev tvungen att gå ut. vi stannade hos mamma så länge som vi tilläts. pratade med poliser, lyssnade på mammas historia, grät & körde den stora sjukhussängen mellan de olika avdelningarna där mamma skulle undersökas. min sambo böjde sig över mamma när hon låg i sängen & viskade någonting till henne. jag vet fortfarande inte vad som blev sagt, men jag minns att de tittade på varandra med kärlek. när jag kom hem sent den kvällen så låste jag in mig i badrummet & grät. jag satt ihopkurad på toaletten med ansiktet mellan knäna som ett litet barn & grät så okontrollerat att axlarna skakade. mamma, hur ska jag kunna hjälpa dig? hur ska jag kunna ställa allt detta till rätta? det sista jag tänkte på innan jag somnade var mammas ansikte. hennes ansikte som ser ut precis som mitt, fast några år äldre & mer härdat. jag tvättade bort det mesta av blodet innan jag åkte hem. jag ville inte att mamma skulle behöva se sig själv så. med ljummet vatten & bomullstussar fick jag bort det mesta. jag fick gnugga. bomullstuss efter bomullstuss med mörkt blod.
 
pappa hämtade mig på måndagsmorgonen & vi åkte till sjukhuset tillsammans. efter alla dessa år så är vi fortfarande en familj när det gäller. vi köpte med oss glass & läsk. för vad köper man till en familjemedlem som nyss har blivit utsatt för det vidrigaste av brott? vi skickade glassburken mellan oss trots att vi alla egentligen mådde rätt så illa. pappa tog sig en titt på mammas skador. på kvällen fick mamma åka hem om hon ville. det ville hon. men, hennes hus - mitt barndomshem som rymmer några av mitt livs bästa minnen - var fortfarande en brottsplats, med avspärrningar & blåvit tejp. mamma fick flytta in hos min bror & hans familj i en vecka.
 
på tisdagen var det dags för den rättsmedicinska undersökningen i malmö. en kvinnlig polis hämtade mig & mamma tidigt på morgonen. mamma hade så ont att hon knappt kunde gå & hennes hår var fortfarande en tovig klump med levrat blod, men det var viktigt att varje sår & blåmärke dokumenterades. jag satt utanför & väntade & det luktade lik ifrån bårhuset som ligger i samma hus. då kom det över mig hur lycklig jag var över att mamma hade överlevt. hon är kvar hos mig, hos oss. hon luktar inte lik utan hon är min livs levande mamma. något svagare, men inte tillintetgjord. på eftermiddagen fick vi träffa mammas advokat på polishuset. det var en surrealistisk upplevelse. han pratade om skadestånd, kvinnofridskränkning & rättegångar. det som hade hänt var fortfarande så overkligt, men också så förbannat verkligt.
 
när vi kom till min brors lägenhet efter en lång dag så hjälpte jag mamma in i duschen. hennes nätta kropp var full av lila blåmärken, skärsår & cigarettbrännmärken. hon satt på toaletten med en handduk runt sig medan jag försökte reda ut hennes hår. när man prövas så får man nog en styrka som man aldrig trodde att man hade. jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle kamma ur koagulerat blod från min mammas långa hår. att jag skulle samla ihop hennes avslitna hår i små bollar & slänga dem i soptunnan. hårtussar som mannen i hennes liv ursinnigt slitit loss från hennes huvud. att mamma höll sig så samlad kan jag fortfarande inte förstå. hon var fortfarande människa, kvinna & mamma.
 
mamma var glad när hon kom hem till sitt älskade hus. lukten av blod var borta. jag, emma & min svärmor hade städat hela huset. vi hittade en kniv gömd i sängen i gästrummet som en polis kom & hämtade. brottsplatsundersökarna hade tydligen missat den. den låg dåligt gömd under en kudde. en smal kniv med svart skaft. bladet var blodigt. mammas blod. det är fortfarande blodfläckar på överkastet.
 
tiden har gått, men inga sår läker. det är omöjligt att förstå, omöjligt att förlåta & därför också omöjligt att bearbeta. vår sommar har präglats av polisförhör, advokater, rättegångar. jag vittnade dagen innan jag åkte till spanien. jag minns att jag hade på mig gula byxor & att jag var fast besluten att se gärningsmannen i ögonen genom hela mitt vittnesmål. det var omöjligt. jag har hatat den mannen hela sommaren. han är ett monster. jag har drömt mardrömmar, fantiserat om hämndauktioner & blivit avståndstagande mot män. jag klarar inte längre av när en man sätter sig bredvid mig på bussen. men, trots att jag kände mig så stark & förberedd så kunde jag inte se honom i ögonen. jag har byggt upp ett monster, men när jag såg honom så var han bara ynklig & feg. & konstigt nog samtidigt samma gamla person som varit en del av familjen. det var så sorgligt. så mörkt. jag svarade på alla frågor & stirrade som en besatt på domaren, åklagaren, advokaten & mamma. jag var säker på att jag skulle förvandlas till sten om jag avvek med blicken. jag ville så gärna krama mamma innan jag lämnade salen, men hon fick en slängkyss istället. vi grät båda två, men fram tills dess hade hon inte gråtit en enda tår. iskall. fast besluten att få upprättelse.
 
idag kom domen. fyra års fängelse & 224 000 kronor i skadestånd. skadeståndet kommer mamma förmodligen aldrig att se röken av, eftersom hennes gärningsman varken har eller kommer att ha pengar. av de fyra åren som han har blivit dömd att sitta i fängelse kommer han med största sannolikhet att sitta av ungefär hälften. han är dömd för grov misshandel, våldtäkt, frihetsberövande & kvinnofridskränkning. han kommer att sitta inlåst i några år för att ha misshandlat, våldtagit, bundit, hotat & knivskurit den person som han skulle ha älskat & skyddat. han höll fast min mamma i håret & drog runt henne på köksgolvet som en trasdocka. han våldtog henne under de mest brutala & förnedrande av former. han torterade henne med knytnävar & knivar en hel natt. han band fast hennes ena fot i handtaget till frysen & hennes andra fot i ett element. hennes små fötter. mindre än mina. han har fått fyra år & min mamma har fått en livstidsdom. en livstid med bleka ärr, vidriga minnen, mardrömmar & rädsla för vad som kommer att hända den dagen han släpps. detta kommer att följa henne genom hela hennes liv. han kommer att vara en fri man om några år. en man som kanske inte ens har dåligt samvete eftersom han "inte minns" vad han gjorde. åklagaren har tre veckor på sig att besluta om han vill överklaga & yrka på ett högre straff.
 
till min mamma:
jag älskar dig villkorslöst. gränslöst. utan förbehåll & utan sans. jag bär dig igenom natten om jag kan. du är en hjälte för mig & för alla kvinnor som lever i destruktiva relationer. du är en krigare, en överlevare & din styrka inspirerar mig. bär dina ärr med stolthet. kom ihåg att du är en tigerhona & att ränderna på din kropp är bevis på hur stark du är. våga älska igen. älska livet som du alltid har älskat livet. din historia är min historia. minnena är våra tillsammans. hur mörka de än må vara. tack för att jag fick skriva detta. tack för att du inte känner skam. tack för att du kämpar. tack för att du överlevde. jag älskar dig & jag ska älska dig.
 

______

 
 
det känns kanske hopplöst. det känns kanske som att det inte finns någonting jag kan göra. men, det finns det. jag kan berätta mammas historia.
 
 
 
 
 

min blogg

 
 
 
jag har fått en del kommentarer om att min blogg inte är "som den var förr". det finns flera förklaringar till det... dels så är inte jag samma person nu när jag närmar mig 30 som jag var när jag var 20. jag värderar mitt privatliv på ett helt annat sätt nu. vilket parti jag röstar på, vem jag dejtar & vad mina föräldrar gör hör helt enkelt inte hemma här. dels så ska jag bli lärare & måste tänka till en extra gång innan jag lägger upp något på sociala medier. mina framtida elever behöver inte veta allt om mig. men, jag har också lärt mig den hårda vägen hur tufft det är när man bjuder in sina följare att dela ens lycka & den lyckan försvinner. då tycker ens följare (kanske med all rätt) att de har lärt känna en & tror sig ha rätten att bjudas in även i sorgen. man förväntas förklara vad som hände. vad som gick fel. jag kommer inte att sätta mig själv i den situationen fler gånger. jag vill inte längre skriva en dagbok som alla får läsa. mitt privatliv måste få vara mitt & tyvärr gör det att bloggen upplevs som ytlig.
 
jag har inte samma tid för bloggen nuförtiden heller. för tillfället läser jag första terminen i mitt andraämne engelska & det är ett helt annat upplägg än i svenskan. vi läser flera kurser paralellt, tentar av kontinuerligt & har läxor & uppsatster varje vecka i mer eller mindre alla kurser. arbetsbelastningen är väldigt hög & jag hinner inte med så mycket annat än pendling, föreläsningar & plugg just nu... jag är färdig med delkursen i historia, men läser nu ordkunskap, grammatik, skriftlig språkfärdighet, literatur & andraspråksinlärning. snart även fonetik & muntlig språkfärdighet. ni hör ju själva...
 
som ni har märkt så strular min bloggportal väldigt ofta också. bloggen ser konstig ut, bilderna syns inte, utbetalningar blir försenade osv. vilket gör att jag tappar motivationen. ni får ta det för vad det är helt enkelt. ni som inte orkar klicka er in längre för att min blogg har blivit opersonlig är fria att låta bli. ni som vill stanna för att ni har hängt med länge & fortfarande känner igen mig mellan raderna är jag förstås väldigt tacksam för!
 
 
 

 

 

vita rockar

 
 
idag har jag "tagit ledigt" från skolan för att gå på cellprov. jag har sagt det förut & jag säger det igen: ni måste gå på era cellprov när ni blir kallade! jag har haft cellförändringar till & från sedan jag blev kallad första gången när jag var 23. om jag inte hade gått på mina kontroller & följt upp förändringarna så hade jag troligtvis haft livmoderhalscancer nu.
 
det är ingen behaglig upplevelse att ligga naken på underkroppen med benen i vädret. med en vit rock mellan låren som topsar livmodertappen & en annan vit rock som försöker lätta upp stämningen genom att titta på ens vagina & fråga om man har varit utomlands... men, det är värt några minuters obehag!
 
 
 
 
 
 
 
 

jumper

 
 
idag jobbar jag 12-18.15 & sedan ska jag möta upp kicki & käka middag tillsammans någonstans i stan. har inte träffat henne på jättelänge eftersom våra plugg/jobb-tider alltid krockar så vi har massor av catching up to do!
 
jag behöver fler fina jumpers i den här modellen: stickade, men som ändå får plats under en skinnjacka! ni kan skymta mina nya höstboots här också. visst är den bruna färgen fin ihop med färgerna på tröjan? kommer bättre bilder på dem!
 
 
 
jeans - HÄR | jumper - HÄR | skinnjacka & väska - ZARA (gamla)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

snake print-trenden

 
 
jag är ledig idag också & dagens planer är gym, plugg & idol-mys. har redovisning i grupp på måndag + att jag måste läsa igenom en massa potentiella källor till min essay om feministisk literatur. 
 
jag hoppade på snake print-trenden utan minsta tvekan:
 
 
jeans - HÄR | boots - HÄR | snake print-skjorta - HÄR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

perfekt

 
 
perfekt med ledig torsdag & fredag när man ska jobba hela helgen! idag har jag varit riktigt effektiv: kört ett ryggpass på gymmet, varit på biblioteket, solat, handlat mat, pluggat... ska fixa matlådor idag också samt göra en grammatikläxa som ska in nästa vecka. & läsa förstås. ni hör ju själva. jag är inte sysslolös precis...
 
 
en av veckans outfits: allt är från ZARA utom tröjan som ni hittar HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 

pissdag

 
 
jag har haft en riktig skitdag. det började med att jag missade halva första föreläsningen p.g.a. vägarbeten i lund & sedan har det fortsatt så hela dagen... en riktig otursdag toppad med ösregn. nu har jag i alla fall varit & solat & hämtat ut ett paket  som innehöll ett par boots & ett par skinnbyxor från topshop. skorna var perfekta, men skinnbyxorna måste jag prova igen. vet inte om jag gillar när skinnbyxor sitter som ett andra skinn eller om det känns coolare när de är lite mer raka? byter eventuellt till en 38 för att få dem lite lösare, men å andra sidan så har ju faux leather en tendens att töja sig...
 
inom en timme får jag en hungrig.se-leverans fram till dörren. det behöver jag idag! sedan ska jag förbereda mig inför morgondagens grupparbete & läsa ut the fifth child (som är omöjlig att lägga ifrån sig). 
 
imorgon planerar jag att vakna pigg & glad & ha en riktigt bra dag från morgon till kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 

bandage

 
 
idag kom jag äntligen iväg till gymmet efter en sjukt envis förkylning. mitt knä smällde till under mina squats så nu har jag införskaffat ett elastiskt knäbandage som jag ska ha på mig när jag tränar ben i fortsättningen. hoppas att det hjälper! har haft problem med mitt vänstra knä jättelänge nu ju.
 
 
 
 
 
 
 
 

lång dag

 
 
idag har jag en lååång dag i skolan. 10-17... har en håla på tre timmar så tänkte passa på att plugga då. sedan är det helg & ikväll väntar fredagsmys när jag kommer hem!
 
 
 
 
 
 
 
 

spot

 
 
idag fyller världens bästa pappa år! han är en av de viktigaste människorna i mitt liv. ibland känns det som att han & jag är de enda människorna i hela världen som förstår varandra. två drama queens! efter dagens tre föreläsningar ska det firas! 
 
vad tycker ni förresten om min prickiga skjortklänning? jag har sett den på så många bloggare & influencers & tycker verkligen  att den är så himla fin! var först rädd att jag skulle känna mig amish i den, men angelina jolie-slitsarna sexar ju upp den en hel del. den fanns i brunt också, men svart kändes förstås mer jag. ett par cognacsbruna mockaboots hade varit perfekta till! ni hittar den HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

skep ohoj

 
 
då var det tisdag & dags för terminens första tenta i engelsk historia. jag har på mig ett par supersköna bootcut jeans med hög midja & så har jag plockat fram min baker boy hat från förra förra året! jag är lite sugen på att köpa en till skepparmössa för den här är i filt & så himla varm. går inte att ha på sig den inomhus.
 
 
bootcut jeans - HÄR | tröja - ZARA (gammal) | bakerboy hat - HÄR | bälte - HÄR | converse - HÄR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tentaplugg

 
 
idag är jag ledig. har tenta i engelsk historia imorgon så jag ska lägga hela dagen på studier! massor av årtal, kungar, drottningar, krig, invasioner & familjefedjer att komma ihåg... ska ner till biblioteket efter lunch & plugga ihop med en kompis från skolan.
 
här kommer en outfit från en av förra veckans fina dagar! mom jeansen är från levi's! ni måste kolla in dem om ni är sugna på ett par mom jeans. riktigt snygg vintage-färg & den klassiska levi's fiten.
 
 
 
levi's mom jeans - HÄR | finstickad ribbad body - HÄR | VANS - HÄR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dinner

 
 
 
nu ska jag iväg på middag i gantofta! trevlig helg på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mom jeans

 
 
jag är ledig den här helgen! the feeling! nu ska jag iväg på lunch & ikväll blir det middag hos emma & mackan. hade egentligen velat träna, men känner mig fortfarande lite halvrisig efter förkylningen så ska ge det några dagar till... jag har två par nya mom jeans i garderoben & här ser ni det ena paret! de veckade detaljerna i midjan tillför det där lilla extra!
 
 
mom jeans - HÄR | tischa - HÄR | VANS - HÄR | skinnjacka - ZARA (gammal) | väska - ZARA (gammal)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ordkunskap

 
 
måndag & ny vecka! hur känner ni inför måndagar? är det total ångest eller ni gillar känslan av en fresh start? jag älskar när jag är ledig på måndagar så att jag kan förbereda inför veckan: handla, fixa matlådor, tvätta, städa... det kan jag glömma idag dock. jag har egentligen föreläsning i historia & sedan föreläsning i en ny delkurs som handlar om ordkunskap, men jag är sååå sjuk idag. har hostat sönder mina lungor i natt, har ont i bröstkorgen & känner mig febrig. får kika på en kompis anteckningar från dagens föreläsningar & försöka vara effektiv här hemma istället. ska renskriva alla mina anteckningar från förra veckan, börja läsa nästa skönlitterära bok samt läsa historiekapitlena som vi ska gå igenom imorgon. jag behövde verkligen INTE bli sjuk just nu!!!
 
 
1 | 2 | 3 | 4
 
 
 
 
1 | 2 | 3 | 4
 
 
 
1 | 2 | 3 | 4
 
 
 
 
1 | 2 | 3 | 4
 
 
 
 
1 | 2 | 3 | 4
 
 
 
 
1 | 2 | 3 | 4
 
 
 
 
 
 
 

ni vet grejen

 
 
ni vet grejen med att man alltid blir sjuk när man väl är långledig? för mig är det tvärtom. jag blir alltid sjuk när jag har som mest att göra & absolut inte har tid att ligga hemma & krya på mig. idag jobbade jag bara halva mitt pass & åkte hem med hosta, halsont, huvudvärk & ont i öronen. det gör till & med ont i lungorna när jag andas! jag får aldrig vanliga förkylningar med lite snuva utan blir alltid supersjuk...
 
helgen har varit bra i alla fall. i fredags hängde jag med pappa efter skolan. vi fixade lite ärenden på väla, tog en fika & på kvällen åkte vi hem till familjen joelerikanoahlilly på pizzamys. erika hade gjort en jättegod pizza med västerbottenost, gräddfil, rom & rödlök & en klassisk med salami & paprika. igår blev jag bortskämd med frukost innan jobb & sedan blev det en väldigt spontan middag på kvällen! en bra lördag! nu ska jag bädda ner mig & se valvakan & kurera mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

pizzalunch

 
 
idag har jag pluggat nästan hela dagen. känns nästan löjligt att kalla det plugg när jag bara ligger rakt upp & ner & läser, men det är ju plugg även om jag ligger bekvämt. jag vet inte hur många 100 sidor jag har läst de här dagarna sedan skolan började... igår fuskade jag lite i alla fall. åkte till malmö direkt efter föreläsningen & hade pizzalunch på en uteservering tillsammans med malin. när jag kom hem tog jag en dusch & läste i några timmar innan kvällens dejt. hatar det ordet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

livet som student

 
 
vad ska man säga? jag har fullt upp i skolan. nästa måndag har jag tenta i history & culture & nu på måndag börjar en kurs i ordkunskap. massor av läsning hemma alltså. de flesta av böckerna fanns på biblioteket, men jag fick beställa hem några till grammatiken & ordkunskapen. 1500 spänn... för böcker... livet som student!
 
 
 
 
 
 
 
 

engelska

 
 
i eftermiddags hade jag upprop & introduktion inför engelska 1. jävlar, vilken tuff termin jag har framför mig... på svenskan blev vi bortskämda med att läsa en kurs i taget. det var verkligen lyxigt att kunna koncentrera sig på en delkurs i 5 veckor & sedan tenta av den innan nästa satte igång, men nu läser vi flera kurser parallellt & tentar av kontinuerligt. schemat är ingen höjdare heller tyvärr. långa dagar, många eftermiddagar... jag insåg i alla fall en positiv sak under introduktionen: jag älskar engelska & vill bli expert på det! är så glad att min bästis från svenskan också valde att läsa engelska. nu har jag någon att snacka skit med under de kommande 4 åren! sjukt att det är hela 4 år kvar... men, vet man vad man vill så är det bara att köra på!
 
dagen bjöd på ljummet sensommarväder så jag körde på en paperbag waist-kjol HÄRIFRÅN & en finstickad tröja!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

personlig

 
 
god morgon soliga söndag. jag tog ett extrapass på jobb igår, men idag är jag ledig! ska äta frukost i lugn & ro & sedan sticka till gymmet. hade ont i mitt knä senast jag körde ben så fick köra ett riktigt mes-pass. hoppas att det känns bättre idag så att jag kan ta i ordentligt! när jag är färdigtränad ska jag & pappa åka hem till farmor & hennes gubbe med en tårta & gratta honom på födelsedagen. vi fick veta i dagarna att han har cancer så de ville inte ha något kalas, men vi tänkte i alla fall komma förbi med en jordgubbstårta. jag gillar egentligen inte att dela med mig av privata saker om mig & om min familj, men jag har förstått att många av er saknar tiden då jag var mer personlig...
 
tänkte passa på att förtidsrösta idag också. skönt att ha det gjort! ikväll blir det söndagsmyyys & imorgon börjar skolan igen.
 
 
 
 
 

equalizer

 
 
ikväll ska jag & pappa se equalizer 2 på bio! jag älskade ettan & denzel washington är en av mina (allas) absoluta favoriter. mysigt att hösten har gjort entré så att man kan börja gå på bio igen. vrålsugen på baconsnacks!
 
 
jeans - ZARA (gamla) | tischa - HÄR | bälte - HÄR | VANS - HÄR | skinnjacka - ZARA (gammal)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

i vanlig ordning

 
 
idag ska jag iväg på en liten utflykt tillsammans med emma & farmor! emma vill shoppa & jag ser i vanlig ordning mest fram emot att äta något gott...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mamma mia

 
 
förra veckan hade jag & världens bästa malin date night! vi såg först mamma mia 2 på bio & sedan åt vi varsin getostpizza på ved companiet. ni måste se mamma mia 2! vilken härligt ostig feel good-rulle!