Elin Jaconelli

Kategori: CROATIA & BOSNIA 2017

mcyankoo

 
 
den här kvällen slutade tyvärr i en skadad axel & två veckors sjukskrivning, men fram till dess var det maxat! mcyankoo lyfte taket när han  körde igång! alla på bilderna är ifrån sanski most utom jag. en blandad kompott av polare & kusiner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sanski most

 
 
 
bosninen levererade (förutom på wi-fi-fronten). jag fick flera nya favoriträtter: burek med köttfärs. & ćevapčići såklart. allt är superbilligt i bosnien. jag tyckte att kroatien var billigt jämfört med sverige, men i bosnien kunde man verkligen leva för nästan inga pengar alls. en glass för en femma. en middag för två med dricka för ett par hundralappar. en öl för tjugo spänn. har badat i floden sana & hängt i timmar vid bassängerna där alla flockas då det knappt finns någon kust. har suttit på caféer & druckit egenblandade redbull vodka  & hunnit med två feta utgångar. helt sjukt att lilla sanski most har två klubbar med så bra tryck. första kvällen hamnade vi på palazzo där det pumpades live folkmusik, dansades, sjöngs & dracks helrör i klungor runt små bord. på fredagen hade vi bord på mcyankoos spelning på club camel där det var riktigt bra ös fram tills jag halkade på damtoaletten & fick en rejäl smäll på min högra axel. i ruset var det hanterbart, men på lördagen när jag vaknade så grät jag av smärta. fick bli ett besök på akuten så fort vi kom till sverige & där jag fick konstaterat att min axel nästan hoppat ur led. nu är jag sjukskriven i två veckor... "när man festar festar man" eller hur säger man?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dit måste jag

 
 
i söndags landade vi i köpenhamn efter två veckors semester. hur bra man än har haft det så är det alltid lika skönt att komma hem. regnet öste ner hemma i sverige, men jag var så glad att få träffa familjen, sova i min egen säng & ha game of thrones-maraton. här kommer några av de sista bilderna från kroatien. måste åka dit igen. när jag hörde att det är marmorgolv i hela dubrovnik så kände jag verkligen att dit måste jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

memories

 
 
då var det måndag & dags att packa ihop sig & lämna kroatien med massor av minnen & en schyst solbränna. vilken vecka vi har haft! är så himla glad att jag har en veckas semester kvar att se fram emot innan det är dags att tänka på att åka hem till sverige.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

panorama

 
 
igår kväll blev vi upphämtade på hotellet & åkte till restaurang panorama uppe i bergen. utsikten tog andan ur mig. man såg hela makarska, havet, öarna i horisonten & den vackra grönskan som klättrade längs bergen - allt under en rosa sockervaddshimmel. magiskt! jag är höjdrädd så jag bad en stilla bön när vi satt i taxin som körde oss dit på de små grusvägarna, men jag är så glad att vi åkte dit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kepler

 
 
då var det söndag & imorgon lämnar vi vackra makarska & kör mot nya äventyr i bosnien. men, innan vi tänker på morgondagen så kramar vi ur det sista ur denna soliga söndag. jag har läst ut lars keplers "sandmannen" på två dagar. jäklar, vilken spänning. jag är ingen krim-fantast, men keplers böcker är omöjliga att lägga ifrån sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

semesterbubbla

 
 
nu är jag inne i den där härliga semesterbubblan. det första jag ser när jag vaknar på morgonen är utsikten från balkongen. vi drar inte för gardinerna för det är så fantastiskt att få vakna upp till synen av strand & blå himmel. jag kliver ut i morgonsolen på balkongen & hör havet varje morgon innan jag borstar tänderna. innan makarska riktigt har hunnit vakna till liv. plockar på mig det godaste från frukostbuffén & beställer in omelett med ost & skinka. äter i skuggan av ett träd bara ett stenkast från den steniga stranden. ligger i en solstol, svalkar mig emellanåt & dricker öl varje lunch. äter krofna (friterade donuts med chokladfyllning), cheesecakeglass & väljer middag från en ny meny varje kväll. mår som en prins.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hrvatska

 
 
tiden går fort när man har roligt! dags för ännu en kväll med middag & drinkar här i hrvatska!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

beach life

 
 
igår var vi på stranden från tidig morgon till sen eftermiddag. är det inte världens bästa känsla att vakna tidigt i en hotellsäng utomlands & bara vilja slänga på sig bikinin & kuta ner till stranden? det finns liksom ingen tid att förlora. vi hade knappt ro att stoppa i oss frukostbuffén i morse ens! vi solade, badade & åt en god lunch i skuggan. repris idag! det är otroligt vackert på stranden. framför sig har man kluckande vågor & en blå horisont & bakom sig har man  bergen. riktigt mäktigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

austria

 
 
så här vackra vyer fick vi uppleva när vi körde i bergen i österrike. jag satt mest & gapade hela tiden. riktig sagan om ringen-nivå. körde förbi ett slott som såg ut exakt som "kurorten" i a cure for wellness. där ville vi inte direkt stanna & ta en bensträckare om man säger så... haha! några av bergstopparna var så höga att molnen flöt runt som semlor omkring dem & på vissa låg snön kvar. i dalarna låg små byar med hus som såg ut som stugor från gamla sagor. har inte ångrat att vi tog bilen en enda gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

opatija

 
 
omgivningarna i opatija är sagolika. fin grönska, backar, klippor, toppar & dalar & vackra 1800-talsbyggnader som ser ut som palats. strandpromenaden som går längs klipporna kantad av uteserveringar är fantastiskt fin. riktig riviera-känsla.
 

 

 

 

Upp