Elin Jaconelli

mirakelkur för perioral dermatit

 
 
kommer ni ihåg att jag har berättat att jag med 1-2 års mellanrum drabbas av en hudsjukdom som heter perioral dermatit? det blossar alltid upp under riktigt kalla vintrar eller riktigt varma somrar & för en dryg månad sedan kom de vanliga symtomen på min haka: röda ömma utslag, fnasig hud & en obehaglig svidande känsla. en PD-omgång innebär alltid stor ångest eftersom det brukar ta evigheter att bli av med, men den här gången kom jag på exakt vilken behandling som funkar för mig! jag är överlycklig för nu vet jag vad jag ska göra nästa gång det blossar upp!
 
den här gången fick jag utskrivet en medicin som heter ery-max & den har varit betydligt mer effektiv än tetracyklin-tabletterna som jag har tagit de andra gångerna. ery-max gör samma arbete som antibiotika, men den stora skillnaden är att man kan vistas i solen under en ery-max-kur. guld värt när man drabbas mitt i sommaren! jag tar en tablett tre gånger om dagen i samband med måltid & upplever inga biverkningar. mina utslag är borta nu, men man ska ändå fullfölja kuren & jag har några veckor kvar.
 
utöver tabletterna så smörjer jag även in området (vissa får utslag kring ögonen, men jag har bara på hakan) med en kräm som heter rozex. på morgonen tvättar jag bara bort krämen med vatten!
 
varje gång jag får PD-symtomen så påminns jag om hur känslig min hud är & att jag måste vara mer försiktig med vilka produkter jag använder. nu har jag har bytt ut min gamla hudvårdsrutin mot dermalogicas ultracalming-produkter som är speciellt framtagna för känslig hud & hud som är drabbad av PD, rosacea osv.
 
ultracalming cleanser är en rengöringsgel med en "balmig" konsistens som påminner lite som salva. riktigt skön för huden! calm water gel har fått ersätta både min dagkräm & min nattkräm. tuben ser minimal ut, men en liten ärta räcker till hela ansiktet & halsen! den har en helt unik konsistens: som en hybrid mellan vatten, silikon & salva. huden känns inte krämig efter applicering & den lämnar ingen hinna efter sig utan bara dricks upp av huden & försvinner!
 
alla som har PD vet att det krävs massor av experimentering för att hitta en fungerade behandling & om någon av er har PD så måste ni prova den här kuren. alltså: ery-max, rozex & ultracalming-serien från dermalogica. mina utslag försvann på bara någon vecka! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas