Elin Jaconelli

obehagliga teorier

 
 
jag har precis skickat in en hemtenta som gick ut på att göra en analys av en elevtext samt att betygsätta texten enligt kursplanens betygskriterier. intressant uppgift! sedan beställde jag hem en helt ny hårrutin från shu uemura som belöning. nu ska jag hålla fredag.
 
jag har inte känt mig riktigt klar i huvudet sedan jag läste om den döda familjen i bjärred. lisa holm-fallet sökte mig på samma sätt & jag mådde dåligt i flera veckor när det hände. jag blir besatt av att få veta vad som hände & alla möjliga obehagliga teorier ockuperar mitt huvud tills sanningen kommer fram. varför fick båda döttrarna hemundervisning p.g.a "kronisk trötthet"? vad är oddsen för att två systrar är så påverkade av "kronisk trötthet" att de är i behov av hemundervisning? varför har inte skolan anmält familjen till socialen om föräldrarna propsade på att hemundervisa sina barn? varför var kommunen så snabb på att hålla presskonferens? det kändes som en desperat förebyggande åtgärd. borde inte familjen ha begärt någon form av stöd från försäkringskassan & varit rejält uppsnurrade i vårdsystemet om flickorna var så sjuka? varför är familjen nästan helt osynlig i sociala medier & varför finns det inte en enda bild på mamman? varför är det ingen av grannarna som uttalar sig om vilken trevlig familj det var? eller någon av mammans kolleger? det finns massor av spår av pappan & hans karriär på nätet, men resten av familjen är osynlig. det är uppenbart att det är någon form av murder-suicide som har ägt rum (jag vägrar att kalla det för "utökat självmord" eftersom mord är mord), men vad var motivet? vem gjorde vad & varför?
 
jag förstår att polisen är förtegen & att det är sekretess med hänsyn till anhöriga, men jag mår dåligt av ovissheten. jag hoppas verkligen att polisen inte lägger locket på utan att allmänheten får veta vad som hände så att man kan sluta spekulera. ryktesspridningen som har uppstått kring fallet är ju kolossal & rätt så absurd så för familjens & dess anhörigas skull känns det också rättvist att sanningen kommer fram.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas