Elin Jaconelli

paris vendredi

 
 
 
på fredagen vaknade vi båda klockan 7 & var superpigga. plockade fram ipaden & såg några avsnitt av vår favoritserie, duschade & gjorde oss i ordning i lugn & ro & promenerade bort mot champs elysées vid lunchtid. strosade, shoppade lite, tittade på triumfbågen & slog oss ner på ett café för en sen brunch. george v ligger mitt på champs elysées som är paris största shoppinggata. perfekt ställe att sitta & titta på folk & maten är riktigt god! neven åt toast med french fries, jag åt fransk löksoppa med massor av ost & sedan blev det två dessert. en macaron med färska hallon & en fluffig paj med vaniljglass... fransmännen gillar verkligen sina desserter... & sitt bröd!
 
mätta & belåtna så började vi gå mot pariserhjulet i andra änden en champs elysées. jag älskar att promenera när jag är på nya ställen. bästa sättet att uppleva & lära sig en ny stad! varje gata & varje byggnad i paris är som ett konstverk så man kan verkligen gå runt i timmar & bara titta på allt det vackra. vi hittade en uppvärmd uteservering vid louvren där vi drack öl & njöt av den tidiga våren. kvalitetstid när den är som bäst.
 
när kvällen började bli sen så hoppade vi in i en taxi som tog oss till den italienska restaurangen ober mama i oberkampf. fullsatt såklart. vi blev sjukt besvikna för vi hade sett fram emot att äta där, men vi tog en taxi till bouillon chartier i monmartre istället där kön ringlade sig långt ut på gatan. vi köpte vars ett glas sangria & ställde oss i kön & fick ett bord efter en halvtimme. bouillon chartier var en helt ny upplevelse. många & långa bord där man fick plats bredvid främlingar (väldigt osvenskt & sjukt obekvämt). kyparen skrev beställningen på pappersduken, hög ljudvolym, sång, folk som klappade i händerna & skrålade & en enkel meny med fransk husmanskost som såg ut att vara tillagad av en fransk farmor i ett pittoresk kök. vi förstod inte riktigt anledningen till den milslånga kön förrän notan kom. 36 euro för tre förrätter, en kanna sangria, öl samt två huvudrätter...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas