Elin Jaconelli

sanski most

 


nevens hemstad i bosnien heter sanski most & jag är så himla glad över att jag fick besöka den med honom. vi saknade både tv & wi-fi i hela veckan & jag förväntade mig att noll uppkoppling skulle betyda maximal avkoppling, men det var faktiskt ett stort stressmoment att inte kunna skriva med familjen, läsa sin mail, blogga, kolla instagram & se game of thrones när man bara ville ta en lat timme på sängen...
 
en dag var vi på en grillfest där en man i bar överkropp hackade upp ett helgrillat lamm med en yxa. snacka om kontraster när man är van vid vakuumförpackningarna på ica! vi har hängt på familjens sommarställen vid floden, träffat släktingar som bor i bosnien & hängt med vänner som neven lärde känna innan kriget. jag hade inte förväntat mig att det skulle kännas så tufft med språket som det faktiskt gjorde. jag kan bara några enstaka ord på bosniska & nästan ingen där kan engelska så jag kände mig utanför rätt så ofta. när vi åker dit nästa gång vill jag ha lite mer kött på benen & kunna lite bosniska så att jag inte behöver känna mig som nevens blonda blindtarm hela tiden!
 
jag fick prova alla nevens favoriträtter. burek med köttfärs blev min favvo. & ćevapčići såklart. allt är superbilligt i bosnien. jag tyckte att kroatien var billigt jämfört med sverige, men i bosnien kunde vi verkligen leva för nästan inga pengar alls. en glass för en femma. en middag för två med dricka för ett par hundralappar. en öl för tjugo spänn. vi har badat i floden sana & hängt i timmar vid bassängerna där alla flockas då det knappt finns någon kust. vi har suttit på caféer & druckit egenblandade redbull vodka  & hunnit med två feta utgångar. helt sjukt att lilla sanski most har två klubbar med så bra tryck. första kvällen hamnade vi på palazzo där det pumpades live folkmusik, dansades, sjöngs & dracks helrör i klungor runt små bord. på fredagen hade vi bord på mcyankoos spelning på club camel där det var riktigt bra ös fram tills jag halkade på damtoaletten & fick en rejäl smäll på min högra axel. i ruset var det hanterbart, men på lördagen när jag vaknade så grät jag av smärta. fick bli ett besök på akuten så fort vi kom till sverige & där jag fick konstaterat att min axel nästan hoppat ur led. nu är jag sjukskriven i två veckor... "när man festar festar man" eller hur säger man?
 
 
häng på bazeni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ćevapčići
 
 
 
 
 
 
 
en av mostrarnas sommarställe vid floden sana
 
 
 
 
 
 
 
nevens favoritrestaurang
 
 
 
 
 
 
 
 
en stadig frukost (en vanlig frukost i bosnien där man älskar sin deg)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas