Elin Jaconelli

milano venerdì

 
 
det var en trött duo som landade i milano i fredags. vi åkte hemifrån mig runt 02 för att ta oss till kastrup där vårt plan lyfte 07.00. vi tog båten över till helsingör, men där var alla tågen inställda så vi fick ta ersättningsbuss därifrån till en an annan station & hoppa på tåget till kastrup där. jag var livrädd att vi skulle missa planet, men vi hann! ingen av oss sov innan vi åkte så vi missade en hel natts sömn vilket faktiskt gör sig påmint fortfarande. känner mig sjukt jetlag.
 
när taxin släppte av oss utanför hotell meliá så kände jag den där wow-känslan som man hoppas att man ska få uppleva när man kommer till ett hotell. superfin entré, receptionen var superlyxig med en stor marmortrappa & kristallkronor & vårt rum var helt perfekt med mycket speglar, marmor & fantastisk utsikt. vi fräschade till oss & tog metron till centrum där vi åt lunch vid storslagna katedralen duomo, strosade, åt gelato & bara njöt av att vara där. gud, vad jag älskar italiensk gelato. jag åt en varje dag. pistasch är min favoritsmak!
 
på kvällen mötte vi upp två vänner & åt en god middag tillsammans med dem. en riktigt italiensk sådan med buffelmozzarella, bruschetta, skaldjursrisotto, canolli, många glas vin & lite limoncello. fantastiskt trevligt & risotton var himmelsk. mjuka riskorn med en hård kärna & en lätt buljong med bläckfisk & blåmusslor. mamma mia!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas