Elin Jaconelli

timecheck

 
 
i mac timecheck lotion får man återfuktare & primer i ett. såhär i vintertid när huden är som torrast så måste jag använda den i kombination med en riktig dagkräm, men till sommaren (som just nu känns oändligt långt borta) så tror jag att den kommer funka finfint på egen hand. timecheck lotion tillhörs macs mineralize-sortiment, men jag vet inte hur rik den är på mineraler. det där med mineraler har ju blivit ett väldigt luddigt ord som man verkar kunna slänga in lite var som helst.
 
timecheck lotion ska "bekämpa åldrande" & det vet vi ju alla är humbug. vad den där emot klarar av att göra är att preppa huden för make up. den är väldigt lätt i konsistensen & lägger sig som en mjuk slöja över huden. den är inte silikonig & glidig som många primers, men den har en silkesmjuk känsla som gör huden optiskt slätare & porerna lite mindre tydliga - alltid bra när man ska applicera sin foundation. mac är rätt så otydliga i sin information med vad som är syftet med timecheck lotion. är det en primer eller en ansiktskräm? jag skulle säga att det är en hybrid & att man helt enkelt får prova sig fram för att få in den i sin rutin på ett sätt om passar en. är den ett nödvändigt extra steg i morgonrutinen? förmodligen inte. men, jag gillar verkligen idén med dagkräm & primer i ett, eftersom man på så vis kan hoppa över ett moment.
 
sammanfattningsvis är detta en trevlig produkt (framför allt som primer), men inget must have. jag har förresten fått tillbaka min perioral dermatit. om det är på grund av timecheck lotion låter jag vara osagt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas