Elin Jaconelli

timecheck

 
 
i mac timecheck lotion får man återfuktare & primer i ett. såhär i vintertid när huden är som torrast så måste jag använda den i kombination med en riktig dagkräm, men till sommaren (som just nu känns oändligt långt borta) så tror jag att den kommer funka finfint på egen hand. timecheck lotion tillhörs macs mineralize-sortiment, men jag vet inte hur rik den är på mineraler. det där med mineraler har ju blivit ett väldigt luddigt ord som man verkar kunna slänga in lite var som helst.
 
timecheck lotion ska "bekämpa åldrande" & det vet vi ju alla är humbug. vad den där emot klarar av att göra är att preppa huden för make up. den är väldigt lätt i konsistensen & lägger sig som en mjuk slöja över huden. den är inte silikonig & glidig som många primers, men den har en silkesmjuk känsla som gör huden optiskt slätare & porerna lite mindre tydliga - alltid bra när man ska applicera sin foundation. mac är rätt så otydliga i sin information med vad som är syftet med timecheck lotion. är det en primer eller en ansiktskräm? jag skulle säga att det är en hybrid & att man helt enkelt får prova sig fram för att få in den i sin rutin på ett sätt om passar en. är den ett nödvändigt extra steg i morgonrutinen? förmodligen inte. men, jag gillar verkligen idén med dagkräm & primer i ett, eftersom man på så vis kan hoppa över ett moment.
 
sammanfattningsvis är detta en trevlig produkt (framför allt som primer), men inget must have. jag har förresten fått tillbaka min perioral dermatit. om det är på grund av timecheck lotion låter jag vara osagt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

in control

 
 
när jag inte vill att mina läppar ska vara flat out nude utan vill att de ska ha en mer juicy kissable look så plockar jag fram mac pro longwear lip liner i "in control". den lanserades nu i höst & är en perfekt MLBB-nyans! oftast när jag har något annat än beige- eller bruntonad nude på läpparna så känner jag mig obekväm & torkar bort det innan jag går hemifrån. sedan slänger jag på en av mina favoritnudes & känner mig som mig själv igen. känner ni igen det? men "in control" ser verkligen ut som min egen läppfärg & jag trivs som fisken i vattnet med den på läpparna! jag är inget fan av macs vanliga läppennor. de är galet överhypade om ni frågar mig. torra & tråkiga i konsistensen. men, pro longwear-pennorna är mjuka, lättapplicerade & som namnet utlovar: longwearing!
 
 
 
 
 
 
 
 

tapaz pizzor

 
 
innan torsdagens kräk- & bajsfest så var jag iväg på middag med emma & erika. blev tapaspizzor på il café brutale & sedan efterrätt på espresso house. blir illamående bara jag tänker på det. kommer att förknippa pizza med illamående hur länge som helst nu. buhu!
 
 
 
 
 
 
 

det finns inte utrymme för solidaritet

 
 
 
det som inte fick hända har hänt. det finns ett verkligt terrorhot mot sverige. "sannolikheten att aktörer har avsikt & förmåga att genomföra attentat är hög" heter det tydligen. människor i vårt land är på riktigt rädda för att de ska bli nedskjutna eller sprängda i luften när de går ut. det är en rädsla som inte borde finnas.
 
 
säkerheten vid riksdagshuset har skärpts med metalldetektorer & röntgenbågar. men, vi då? i paris var det oskydliga civila - inte högt uppsatta politiker - som var måltavlorna. vilket skydd & vilken trygghet erbjuds vi som bor i sverige? vi som känner oss otrygga? vi som arbetar på köpcentrum? vi som måste åka kollektivt för att ta oss till våra arbetsplatser? vi vanliga människor som vill gå på restauranger, fotbollsmatcher & konserter. vad ska vi luta oss mot? två poliser som patrullerar utanför turning torso?
 
 
säpo vill inte gå ut med hur många personer med IS-anknytning som befinner sig i sverige just nu, men i attackerna i paris så räckte det med ett tiotal för att döda 130 personer. det är på riktigt nu. hotet är verkligt. en terrororganisation med medlemmar över hela världen har oss på sin "att göra-lista". terrorister i sverige planerar attentat mot oss & mot den trygghet & välfärd som vi & våra förfäder har byggt upp. IS finns mitt ibland oss. de opererar i skuggorna av våra hem & målet är att utrota oss. i IS ögon är vi alla otrogna. vi lever fel & ska straffas med döden. IS vill dessutom att vi ska gå under med dunder & brak. vi ska frukta, vi ska gråta, vi ska be för våra liv. det ska smälla så att det ekar i våra städer när ett bombbälte spränger våra kroppar till oigenkännlihet eller en kalasjnikov släcker våra liv på en tiondels sekund. vi har all anledning att vara rädda. en person som är beredd att dö & döda för sin religion är farlig. en person som tror att ett bombbälte är vägen till paradiset är farlig. 
 
 
folk pratar om sorg. jag känner mest ilska & frustration. folk pratar om att vi måste visa kärlek, men jag känner så mycket avsky att jag får kväljningar.
 
 
jag är så besviken på de som har valts till att leda sverige i medgång & i motgång. i denna motgång känner jag nämligen ingen trygghet alls. till följd av regeringens anvarslösa & helt planlösa flyktingmottagande så finns det ett verkligt terrorhot mot sverige. tills för bara några dagar sedan så existerade inte ens gränskontroller i sverige. vem som helst har kunnat ta sig in. vi är alla fullt medvetna om att många av flyktingarna flyr från IS terror i mellanöstern, men om IS lyckas slinka med flyktingströmmen in i europa & in i sverige så är det att servera dem vår säkerhet på silverfat. det är ett svek mot alla som lever här & ett svek mot alla som flyr hit i hopp om ett liv fritt från terror. hur fick detta ske? hur kunde vi genom vår naiva solidaritet ge IS en förstaklassbiljett in i sverige? borde det inte vara en självklarhet & inte ett frågetecken att kontrollera vilka individer som kommer in i vårt land? vårt land. detta får inte hända i vårt land. mitt land & ditt land. landet som tillhör alla som bor här. vi ska inte behöva vara rädda. att vara solidarisk funkar inte när man sätter hela landets säkerhet på spel.
 
 
sverige har varit ett land som man vill bo i. ett land med ett skyddsnät. ett land där man vår vara den man är, tro på vilken gud man vill, älska den man vill. ett möjligheternas land där varje individ får chansen att skapa sig ett bra liv. nu håller det på att fallerna. jag kan se den ljusa framtiden rinna som sand mellan mina fingrar. jag vet inte om jag vill att mina barn ska växa upp här. jag har alltid haft en bild av hur mina barn skördar frukten av det fantastiska samhälle som jag, mina föräldrar & mor- & farföräldrar har skapat, men nu vet jag inte längre.
 
 
detta är en ny situation för oss alla - även för våra politiker, polis, säkerhetspolis & militär. men, det är deras ansvar att agera omedelbart! att lägga fram ett förslag som ska behandlas någon gång år 2017 är inte att ta ansvar. det är dags att vara något som svenska folket kan lita på. det är dags att ta i med hårdhandskarna. visa svenska folket att ni ser oss. vi ser er. vi hör er. vi känner er rädsla. vi kommer att göra allt för att skydda er. led oss i denna tuffa tid & var den stöttepelare som vi behöver i en situation som skrämmer oss. upp till bevis. upp till kamp mot terrorismen. det är dags att ta ansvar. det är dags att stänga gränserna. det finns inte utrymme för solidaritet just nu. den som inte kan uppvisa giltig ID-handling får vända om. IS ska inte begränsas utan besegras & man besegrar inte dem genom att sjunga "kumbaya". nu måste vi sätta svenska folkets säkerhet i främsta rummet.
 
 
budskapet till svenska folket är att "ni ska inte vara rädda, men vaksamma". men, jag anser inte att det är svenska folkets jobb att vara vaksamma. det är inte enskilda individers jobb att vara extra uppmärksamma på kvarglömda ryggsäckar & vi ska inte behöva gå runt & misstänka våra medmänniskor för att vara IS-sympatisörer eller terrorister. det är våra ledares ansvar att vara vaksamma & nu hoppas jag att de tar det ansvaret. en gång för alla.
 
 
 
 

joli rouge

 
clarins gör som bekant aldrig mig besviken. jag har fullt förtroende för deras hudvård, men även sminket har en hel del trevligt att erbjuda. jag har två av deras joli rouge-läppstift i två höstfina färger: 738 royal plum samt 744 soft plum. royal plum & soft plum är egentligen samma färg fast med olika intensitet. de är trendigt brunlila, men royal plum är mer opakt & djupare i färgen & soft plum är mer doft & aningens mer transparent. royal plum är vampigt så in i norden & soft plum är ett bra vardagsläppstift när man vill göra ett statement, men tycker att de riktigt vampiga färgerna känns för mycket.
 
konsistensen på joli rouge-stiften är toppen! de är glansiga, men inte kletiga, de är mjuka att ha på läpparna, gör inte läpparna torra & blöder inte ut utanför läpplinjerna. två tummar upp för att de slits bort på ett schyst sätt också. med många läppstift har man bara kvar en superful torr linje längs läpparna efter några timmar, men dessa bara mattas av. de har en diskret doft som jag trivs med att bära. jag har haft väldigt svårt för till exempel macs läppstift den senaste tiden då de har en rätt så stark doft av syntetisk vanilj. det störde inte mig förut, men nu har jag blivit väldigt kräsen.
 
 
 
 
 
 
 
royal plum:
 
 
 
 
 
soft plum:
 
 
 
(som ni ser så är "soft plum" fotad innen juverderm & "royal plum" efter juvederm).
 
 
 
ni hittar läppstiften HÄR.
 
 
 
 

topshop has landed!

 
 
topshop har landat på nelly & för mig som ÄLSKAR topshop är det en väldigt glad nyhet! jag har alltid upplevt det som väldigt smidigt att beställa hem från topshops brittiska webshop, men pundet gör ju tyvärr att det blir onödigt dyrt. & om man vill returnera något så kan det bli en väldigt dyr historia... jag tycker att nelly har tagit in ett väldigt bra sortiment hittills & håller tummarna för att det dyker upp mer topshop-nyheter hos dem inom kort! detta är mina favoriter:
 
 
 
 
 
topshops partklänningar har alltid perfekt passform. dessa med halvpolo känns helt rätt just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
min beige fuskpäls är signerad topshop & den är så fin i kvalitén! dessa faux furs ser också trevliga ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
om ni har besökt en topshop-butik så vet ni hur duktiga de är på accessoarer. här är två lyxiga halsdukar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tunna metallicplagg med insprängda mönster har gjort entré för säsongen. bodyn är min favorit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 accessoarer!!! topshop är alltid on point.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mina svarta jeans med trasiga knän är mina favoriter från topshop & jag har nästan alltid 26/30 i topshops jeans:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... matcha med någon av deras coola toppar & var inte rädd för att missmatcha!
 
 
 
 
 
 

 

 
jag har flera par byxor från topshop. de är träffsäkra i passformen & man kan nästan alltid köpa samma storlek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
även min bomberjacka är från topshop. dessa är perfekta för vintern då de har luddigt innerfoder i leopard!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
två stora MUST HAVES för lilla mig! en cape/kappa med rutor & en kamelfärgad hatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
att jag ofta handlar på topshop är för att de är så bra på statement-pieces. kolla bara in dessa metallicheels!
 
 
 
 

 

 

avstickare

 
 
igår tog jag en liten avstickare till växjö. hälsade först på pappa på hans fina mottagning där vi tog lite prover på mig. jag har varit så himla trött den senaste tiden! att vara utmattad, illamående & yr har blivit en del av vardagen & det känns som att jag går på 20% av min normala energinivå. det är inte sunt när man är 26 år gammal så nu tog vi både urinprov & blodprover som vi ska få svar på i nästa vecka.
 
medans pappa skulle avsluta på jobb så åkte jag vi till toftastrand med två fina vänner. det är ett café/bed & breakfast som ligger precis nere vid en sjö & där satt vi & pratade skit & åt spenatfrallor med brieost, varm choklad & nougatmaränger. när pappa slutade så kom han dit & sedan checkade vi in på hotellet & åt asiatisk buffé med några av hans kolleger. oxfilé i stark pepparsås kombinerat med människor med sunda åsikter får alltid mig på gott humör. att bara få smita iväg så är guld värt för mig.
 
 
 
 
 
 
 
 

perfect lips

 
 
många skulle väl tycka att jag har tillräckligt många läppennor i nude-kategorin, men det skiter jag i för det är en av mina favoritkategorier. att jag inte redan hade too faced perfect lips lip liner i "nude" är ju egentligen ganska märkligt. jag gillar ju too faced. & perfekta läppar. & nude. på pollys rekommendation så hamnade den i vår kundkorg på sephora. vi har nog aldrig varit så vilda där inne som vi var sist. ni vet ju själva hur det kan gå när man hamnar i den där shopping-extasen. måste. spendera. pengar.
 
detta är ingen unik nyans på något vis (kall rosabeige), men den är trevlig & väldigt användbar! plus i kanten för att man slipper vässa (man skruvar bara upp den). lika fin för sig själv eller i sällskap av ett läppstift/läppglans i samma nyans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fluffy mcfluffers

 
 
idag invigde jag min pälsjacka för säsongen. faux fur for the win!
matchade med högmidjade jeans, crop top (samma modell som jag har i mörkgrå & rost) & världens skönaste sneakers.
 
 
 
 
 
jeans - HÄR (liknande HÄR)
crop top - HÄR (liknande HÄR)
sneakers - HÄR (liknande HÄR)
pälsjacka - topshop (liknande HÄR)
 
 
 
 

moonglow

 
 
när jag var på sephora senast så rusade jag fram till marc jacobs-disken för att köpa den nylanserade coconut-primern. som var slutsåld. lagen om alltings jävlighet. tröstade mig själv genom att köpa ett läppglans istället (& typ 18 andra saker). jag är ingen läppglanstjej, men när det ser lite futuristiskt ut, står marc jacobs på förpackningen & titeln på läppglanset är "moonglow" så blir även jag lite våt i byxan. det är dessutom det bästa läppglanset jag har haft (överexalterad). det har bra med pigment utan kännas klistrigt & har löjligt fin glans utan att sjunka ner i läpprynkorna. ett bra läppglans lägger sig som en mjuk filt på läpparna, precis som marc jacobs enamored gloss!
 
 
 
 
 
 
 
 

rêve de miel

 
jag tar mig igenom flera läppbalsam per år. jag applicerar alltid läppbalsam innan jag sminkar mig, ett tjockt lager innan jag går & lägger mig samt några gånger där emellan under dagen. hatar att ha torra läppar! mitt senaste var en dyrgrip från dior, innan dess hade jag ett från mac & såklart har jag även använt lypsyl från eos & elizabeth ardens populära eight hour cream.
 
men, nu har jag hittat ett läppbalsam som jag kommer att köpa om & om igen: nuxe rêve de miel. det är verkligen som ett balsam för läpparna. det är inte klibbigt & glossigt utan mjukt, sidenmatt & återfuktabde & det gör torra läppar underbart mjuka. doften är den mest perfekta någonsin. det doftar exakt som min favoritlotion från biotherm (deras klassiker lait corporel i en vit pumpflaska). grapefrukt, citrus, honung & lite vanilj. helt ljuvligt & en naturlig doft som är behaglig att ha på läpparna.
 
 
nuxe rêve de miel finns HÄR:
 
 
 
 
 
 
 
 

maybeauty moroccan miracle hair serum

 
 
jag hade faktiskt inga större förhoppningar när jag blev erbjuden att testa maybeautys hårolja moroccan miracle hair serum. helt enkelt för att det redan finns så många håroljor på marknaden & för att de nya som lanseras sällan lever upp till "originalen". men, hör & häpna: detta är den bästa håroljan jag har haft! jag har haft oljor från bland annat moroccanoil, bumble & bumble, nashi, l'anza & kérastase, men det för mig okända märket maybeauty är den solklara vinnaren.
 
om man ska vara helt ärlig så är väl inte förpackningen superkul precis. snarare superful. jag antar att maybeauty har satsat på den ekologiska looken snarare än den glammiga & det är ju som bekant insidan som räknas. & det är något med den här honungsgula oljan som gör mitt hår helt fantastiskt. oljan är något trögare i konsistensen än andra håroljor, men den blir inte ett dugg fet när man applicerar den. jag tar 2-3 pump, värmer upp oljan i händerna & kramar sedan in den i håret. jag har använt den som leave in-produkt i nytvättat hår, som styling samt som nattinpackning & den funkar så löjligt bra. mitt hår blir silkesmjukt. på riktigt! trots att det finns så många håroljor & serum på marknaden så vill jag påstå att maybeauty moroccan miracle hair serum är revolutionerande. den ger en mjukhet, en glans & en välvårdad känsla som andra oljor inte gör. håret känns starkare & inte bara dränkt i silikon...
 
maybeauty moroccan miracle hair serum innehåller 20,5% olja: 10% är arganolja, 4,5% linfröolja, 3% mandelolja & 3% olivolja. man kan faktiskt känna doften av både argan- & olivolja. det är oundvikligt att inte jämföra doften med moroccanoil (gudfadern av håroljor) & maybeauty doftar inte lika sött & orientaliskt utan lättare mer naturellt.
 
produkten säljs endast hos maybeauty (HÄR) & med rabattkoden elinhair30 får ni 30% rabatt. 174 kronor för en flaska på 100ml alltså. nu känns det nästan som att jag har varit lite för positiv & jag vill verkligen inte att ni ska tro att det här är någon reklamgrej som jag tjänar storkovan på. jag har fått produkten i pressutskick & valde att skriva recensionen för att det är en superprodukt som jag med gott samvete kan rekommendera. jag får alltså inte betalt för att skriva om den. nåja. ni känner ju mig vid det här laget & vet nog att jag inte tummar på min integritet & trovärdighet (att min lilla fis-blogg har överlevt bland alla stora superbloggar är nog av just den anledningen). detta är världens bästa hårolja & det är jag säker på att ni också kommer att tycka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

qi gong

 
 
jag har använt samma deo från vichy i många år nu, men nu upplever jag att den inte funkar för mig längre. jag vet inte om det beror på att de har ändrat något i ingredienserna, om det är mina hormoner som har förändrats eller om min kropp helt enkelt har vant sig vid den & att den därför inte är lika effektiv. jag svettas sällan, men jag blir ofta varm & då kan jag genast känna doften av min deo. det kunde jag inte med vichy förut! köpte en ny deo på rituals i hopp om att chocka kroppen. jag hatar deodoranter som luktar för starkt, syntetiskt eller parfymerat så det är alltid en utmaning för mig att hitta en doft som jag står ut med. tao qi gong antiperspirant från rituals är ett deostick som doftar precis så milt som jag vill. det doftar nytvättat, men inte på samma starka sätt som clean-produkterna. doften känns lite unisex, men ändå inte maskulin. omöjligt att beskriva, men det är i alla fall en fräsch doft som jag trivs med att bära under armarna. den är effektiv & håller mig torr, men den har ett stort minus. STORT. eftersom det är ett deostick & inte en roll on så blir man sådär grynig under armarna när den torkar in efter applicering. jag trodde faktiskt att rituals skulle ha tagit fram ett stick som inte smular sig under armarna, men där hade jag fel. bummer. tao qi gong är en riktigt effektiv antiperspirant, men det gäller alltså att man torkar bort smulet från armhålorna med en handduk innan man klär på sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

beautyblender

 
 
jag är nog sist ut med att skaffa en beautyblender & den är precis lika bra som alla säger!
 
 
 
 
 
 
 
 

valentino. or nah.

 
 
känns inte dessa spetsiga ballerinaskor med nitar galet mycket valentino?
de är slutsålda i alla storlekar, men om de kommer in igen så måste jag nog slå till!
 
detta är typiskt sådana skor som killar pekar på & skrattar åt & som tjejer dör för. inte sant?
 
 
 
 
 
ZARA.
 
 
 

yellow leaves

 
 
såg både dessa jeansen & stövlarna på pauline & köpte dem till mig själv samma dag. bra betyg!
 
 
 
 
 
jeans - HÄR
tischa - HÄR
stövlar - the urban project (liknande HÄR)
 
 
 
 
 

försäkring

 
 
make up store brush cleaning soap är en bra försäkring för dina sminkborstar.
borstarna är ju några av de dyraste produkterna man har i sin sminksamling så det gäller att ta hand om dem om de ska hänga med länge.
brush cleaning soap från make up store rengör borstarna grundligt & ger dem den där mjuka känslan som de hade när de var nya.
den funkar till både äkta & syntetiska borstar & kostar runt en hundralapp.
 
 
 
 
 
 
 

clean blonde

 
 
låt mig presentera: VÄRLDENS BÄSTA SILVERSCHAMPO!!!
 
 
fudge clean blonde schampo är ett måste för mitt hår nu när jag vill ha det askigt. schampot är inte bara lila i färgen utan nästan svart (fullproppat med kalla pigment) & det trollar bort gula & orange toner på bara några minuter. med många silverschampon är man glad om man ens får en liten nyansskillnad efter användning, men med detta är effekten så stor att det ser ut som att man har tonat håret hos frisören. håret  får en fräsch, kall ton & det känns inte ens slitet! silverschampon är ju kända för att slita rejält på håret, men när jag använder fudge clean blonde tillsammans med mina pureology-produkter så känns mitt hår underbart. detta är en produkt som guld värd för oss blondiner. ni hittar det HÄR.
 
 
 
 
 
 
 
 

alpha5000

 
 
igår var jag & pappa iväg på brunch & shopping. vi köpte presenter till mamma som fyllde 55 igår, pappa köpte en ny drönare & jag köpte en ny kamera! happy camper! jag valde den nya utgåvan av den modellen som jag redan hade. min gamla hette sony nex f-3, men nu har sony skrotat nex-serien & kallar den för alpha istället. min modell heter således alpha5000. jag har varit supernöjd med min gamla, men jag har haft den i tre år nu & den senaste tiden har det varit något vajsing med objektivet. jag använder ju min kamera nästan varje dag så det kändes helt klart som en bra investering (särskilt när världens snällaste pappa var med & bidrog). jag provade den igår & den är vassare än min gamla. den är mycket lättare & objektivet är inte alls lika klumpigt, den tar betydligt bättre bilder i dåligt ljus & blixten är inte lika skarp, vilket gör det lättare att få till schysta bilder med blixt. & så har den wi-fi så att man kan skicka bilderna till en smartphone & posta dem på instagram direkt. & viktigast av allt: den har samma smarta selfie-skärm som min gamla! ett must have för en bloggare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upp