Elin Jaconelli

med hull & hår

 
 
 
jag får många frågor om självkänsla & självförtroende & även om jag kanske inte någon expert i ämnet så har jag alltid varit väldigt trygg i mig själv & jag har nog en hel del knep att dela med mig av. jag gillar mig själv. jag mår bra i mitt eget sällskap. jag tycker om vad jag ser i spegeln. jag går med huvudet högt & är stolt över vem jag är & över vad jag gör. man behöver inte vara världens snyggaste eller mest framgångsrika person för att känna sig unik, viktig & värdefull. för mig har självkänslan & självförtroendet har alltid funnits i benmärgen. jag har skött mig själv & aldrig varit särskilt intresserad av vad människor i min omgivning gör eller tycker. jag har dåliga dagar precis som alla andra, men jag känner mig nästan alltid som en bomb! en tillgång. en bra människa. att ha god självkänsla innebär att man ser ett inre värde hos sig själv. att man älskar sig själv även när man misslyckas & att man inte låter sig påverkas av vad andra tycker. att ha god självkänsla innebär att man känner en trygghet i sin egen person. att ha bra självförtroende handlar mer om prestationer. att ha bra självförtroende innebär att man är medveten om sina goda egenskaper. man vet vad man är bra på & känner sig kapabel.
 
jag är säker på att man kan arbeta med såväl sin självkänsla som sitt självförtroende. med rätt inställning & lite smarta tankesätt så kan man få den där nobody puts baby in a corner-jävlar anamman. men, man kan inte sitta i ett hörn & tycka synd om sig själv & tro att självförtroendet helt plötsligt ska växa fram.
 
 
 
 
vi har alla två liv. det andra livet börjar när vi inser att vi bara har ett.
detta är mina bästa tankesätt & knep för att det andra livet ska börja:
 
 
 
 
vi har alla fått vars ett liv, ett visst antal år & ingen av oss får en andra chans. ingen av oss kommer att återfödas i en perfekt kropp utan celluliter & kroppshår. vi får helt enkelt ta våra kroppar för vad de är. visst kan man finputsa, träna & sminka. att göra det bästa av vad man har är bara smart! du är född med dina såkallade brister, de finns i ditt dna & är nedärvda till dig från tidigare generationer. du är skapt precis så som du är & det är ett stort slöseri med tid att fokusera på det som är "fel". du kommer nämligen att få leva med de där "felen" resten av ditt liv. släpp det. gå vidare.
 
påminn dig själv om vilken tur du har. ja, dina bröst är kanske olika stora, men du är frisk. du har din hälsa. dina ben bär dig dit du vill & du klarar vardagen utan hjälp. du har tur & du är faktiskt riktigt dum om du inte gillar din kropp. din fantastiska, starka kropp som faktiskt fungerar precis som den ska. ge den lite kärlek!
 
jämför dig inte med andra. & sluta för guds skull upp att jämföra dig med kändisar! att jämföra sig med kändisar är masochistiskt. det är en kamp som inte går att vinna! kändisar har personlig kock, personlig tränare, superstylist & en plastikkirurg på ständig jour. det vore konstigt om de inte var snyggare än oss vanliga dödliga! om du inte kan låta bli att jämföra dig med andra så jämför dig med dina medmänniskor. alla vanliga, mediokra människor som du möter varje dag.
 
var kritisk mot idealen. bli medveten om hur idealen hela tiden förändras. för oss kvinnor har idealet gått från kurvig som marilyn monroe på 50-talet till silikontuttar till size zero till supersmal med megarumpa till att alla nu ska tävla i bikinifitness. vi kan omöjligt leva upp till allt. hoppa inte på tåget utan stå fast vid dina principer. vad tycker du är vackert?
 
föreviga de tillfällen då du känner dig riktigt snygg! fota & titta tillbaka när du känner att självförtroendet vacklar.
 
gör dig i ordning även om du inte ska lämna lägenheten på hela dagen. jag menar inte att du ska klä på dig dina tajtaste jeans & göra en full sminkning för givetvis ska man få unna sig slappedagar! det är ju urskönt! men, det är inte kul att se sig själv i spegeln om man fortfarande har sin sovfrisyr & pojkvännens sunkiga t-shirt på sig. välj en outfit som är både bekväm & snygg & lägg på några lager mascara så blir det plötsligt mindre ångestladdat att gå in i badrummet med lampan tänd...
 
ta åt dig av komplimanger. om man är osäker på sig själv så har man också svårt för att lita på att människor menar det de säger när de ger en komplimanger. däremot så suger man åt sig som en svamp när någon säger något negativt. det är en ond cirkel. bestäm dig för att du ska lita på folks komplimanger i fortsättningen. & bli mer generös med dina egna komplimanger också! att vara snäll mot andra ökar ens egen självkänsla något enormt & det bästa tillfället att ge en komplimang är alltid när man tänker den! gå inte runt & tänk snälla saker om dina vänner, din familj eller någon främling som du går förbi på stan. ut med det bara!
 
sluta att se andra tjejer som rivaler. vi spelar i samma lag. man kan inte konkurrera mot 50% av jordens befolkning. var inte avundsjuk & missunnsam utan fokusera på dig själv.
 
detta kommer kanske som en chock, men det kommer alltid att finnas någon med fastare rumpa, djupare bränna, rakare tänder, fylligare läppar, skarpare kindben, längre ben, smalare midja, tjockare hår... oavsett hur fin du är så kommer det alltid att finnas någon som är finare. därför ska du se till att du har mer att erbjuda än bara ditt utseende. att vara söt blir snabbt ointressant om man är enbart söt. intelligens, humor, empati, livserfarenheter, åsikter, kreativitet, vilja, respekt... listan kan göras lång på egenskaper som är rätt så trevliga att kombinera söthet med...
 
lär dig att klä dig efter just din kroppsform. lägg inte så stor vikt vid trender utan välj plagg som du faktiskt känner dig snygg i. plagg som framhäver det du vill & som döljer det du vill. våga be om hjälp om du känner dig osäker i provrummet. jag vill gärna framhäva mina ben & min midja, men dölja min lilla muffintop. därför är höga midjor perfekta för mig! då markerar jag det parti där jag är som smalast & muffintopen kamoufleras.
 
titta inte på vågen. vågen är en idiotisk uppfinning. du kan väga fem kilo mer för att du har ätit, druckit & inte bajsat. du kan väga tre kilo mindre för att du är bakfull & uttorkad. din vikt är inte relvant! låt inte vågen påverka din självkänsla & ditt självförtroende mer. våga vägra våg!!!
 
fundera över hur du ser på dina medmänniskor. är du lika kritisk mot deras kroppar & utseenden som du är mot dig själv? när du tittar på din bästa vän eller din syster så ser du en person är alldeles lagom stor & helt perfekt på sitt eget vis. när du ser främlingar så tycker du oftast ingenting om hur de ser ut. & visst dömer du dig själv mycket hårdare? ingen i din omgivning tittar på dig under lupp & letar fel på samma sätt som du gör med dig själv.
 
våga synas!!! visa hud, strutta fram i höga klackar, använd dina vampiga läppstift & använd kläder med färg! att få lite uppmärksamhet till vardags ger en härlig kick!
 
lev inte som en sjuk. ät mat som du tycker om & njut av livet. lyckliga människor strålar!
 
oroa dig inte för vad killar tycker. posera inte när du tror att han tittar, var osminkad, sov utan bh, ha sex med lampan tänd. killarna som du dejtar är inte perfekta, men visst har du varit kär några gånger ändå? när man tycker om någon så ser man inga fel!
 
dita von teese har ett väldigt bra ordspråk: you can be the ripest, juiciest peach in the world, and there's still going to be somebody who hates peaches. så ser verkligheten ut. smaken är som baken & vi kan inte göra alla nöjda. jag tycker inte att alla är attraktiva & alla tycker inte att jag är attraktiv. & vet ni vad? det skiter jag faktiskt i.
 
var realistisk. tänk efter. gör det nu. hur viktiga är dina bristningar på höfterna i det stora sammanhanget? spelar det egentligen någon roll?
 
 
 
 
älska er själva. skinn & ben & fett & bristningar & celluliter & fisar & fräknar & skavanker. ät upp er själva med hull & hår.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas