Elin Jaconelli

min hårvårdsrutin

 
 
jag har aldrig haft en komplett hårvårdsrutin från ett & samma märke utan hittar favoriter från flera olika märken & skapar en rutin som är anpassad efter just mina behov & önskemål. det funkar för mig! ni hittar länkar till alla mina favoriter längst ner!
 
 
för tillfället använder jag schampo & balsam från pureology, men jag tycker även att davines schampon & balsam är fantastiska! jag använder ett silverschampo från fudge en gång i veckan som jag låter verka i 10-15 minuter. det är himla effektivt! att hitta ett schampo & ett balsam som passar ens hårtyp är a & o för att styligen ska bli bra. för mig är det viktigaste att mitt hår inte tyngs ner utan att det känns lätt & luftigt i hårbotten samt att längderna känns vårdade & mjuka.
 
efter duschen använder jag alltid en leave in-produkt för att dämpa frizz & för att göra håret glansigt. jag varierar mellan l'anzas neem plant silk serum (som doftar godis) & davines oi all in one milk som är en universalprodukt i sprayform (den doftar mer unisex-fräscht). den senast tiden har jag använt davines oi all in one milk mest eftersom den är lite lättare i formulan & för att doften är ren perfektion! om ni gillar multifunktionella produkter som doftar dyrt frisörbesök så måste ni testa den! lanzas neem plant silk serum har jag mest använt till att reda ut min lockar. jag borstar alltid ut håret när jag har lockat det & då blir lockarna snyggt relaxed, men tyvärr lite flygiga & då slätar serumet ut. en liten detalj är att jag alltid plattar håret innan jag lockar det. plattången ger varje hårstrå en glansig finish som ingen locktång i världen lyckas med! sedan lockar jag bara "mitten"av håret. jag lockar inte hårbotten eller topparna eftersom jag vill att mina lockar ska vara lite vilda! jag lockar allt hår bakåt - utom "luggen". håret framme vid ansiktet lockar jag framåt. det både låter & känns helt fel, men det är med den metoden man får den där glammiga hollywoodlooken!
 
jag avslutar min styling med  paul mitchell extra body firm finishing spray. jag är extremt kräsen när det gäller hårspray. doften måste vara klockren & jag vill helst ha hundraprocentig stadga kombinerat med en lätt & luftig känsla (realist javisst). krispigt hår är ju som bekant ingen höjdare...  även l'anza har ett spray som är toppen: healing style dramatic f/x. det håller vilken frisyr som helst på plats, men tyvärr så är flaska så dumt utformad att öppningen korkar igen mellan varje användning. ett hårspray är kanske för effektivt när det limmar igen sin egen behållare?
 
 
min hårvårdsrutin är inte mer avancerad än så. ibland toppar jag det hela med ett glansspray från kevyn murphy. mest för att det doftar så gott! det heter shimmer.shine & guldpartiklarna i den något oljiga basen gör sig extra fina nu när jag är blond! moroccanoil har jag lagt på hyllan eftersom jag upptäckte att arganolja missfärgar mitt hår. ett märke som jag är väldigt nyfiken på, men som jag aldrig har provat är bumble & bumble. jag ska köpa på mig ett par produkter när jag besöker sephora nästa gång!
 
 
 
 
 
pureology schampo & balsam, HÄR / davines schampo & balsam, HÄR / fudge silverschampo, HÄR / l'anza silkesserum, HÄR
davines all in one milk, HÄR / paul mitchell hårspray, HÄR / l'anza hårspray, HÄR / kevyn murphy glansspray, HÄR
 
 
här hittar ni mina mer detaljerade recensioner till några av produkterna:
pureology schampo & balsam
davines schampo & balsam
l'anza serum
paul mitchell spray
kevyn murphy glasspray
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas